Home > Travel > Luxe winterweekend in Lanaken

Luxe winterweekend in Lanaken

De kerstvakantie dient zich opnieuw intiem aan. Minder sociale contacten, maar één van de lichtpuntjes is dat er wel bewegingsvrijheid is. Met andere woorden, je mag met je huishouden nog mooie uitjes maken. Voor mij staat er steevast een kerstreisje op de planning in de laatste weken van het jaar. Zo eentje waar niets moet, en alles mag. Eentje met luxe en comfort, om in alle rust terug te blikken op het afgelopen jaar. Eentje om even volledig uit te blazen. Ik koos in 2021 voor de Limburgse plek die me keer op keer verrast door zijn fantastische service en vernieuwend interieur: La Butte Aux Bois.

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat je nog niet van La Butte gehoord hebt. Het Lanaakse vijfsterrenhotel is al jarenlang een begrip in België en Nederland. Niet alleen door zijn fraaie ligging in ’t groen, ook door zijn continue vernieuwing in interieur en wellness. Ik heb het hotel zelf in verschillende gedaantes gezien, dus toen ik las dat het interieur een nieuw jasje kreeg waar kunst centraal staat, boekte ik meteen een nachtje weg. In de kerstperiode, want wat is er mooier dan een gezellig verlicht manoir in het bos?

Welkom

Terwijl mijn trolley over de oprit rolt en ik uitkijk op de indrukwekkende voorgevel van het hotel, komt één van de medewerkers me al tegemoet. “Welkom in La Butte Aux Bois! Geef uw bagage maar mee, uw vakantie begint hier.” Juist de woorden die ik nodig had. Hier begint de rust. Het hotel staat voor ‘onthaasten in alle comfort’ en maakt dat op elk punt waar. Zo krijg ik een glaasje bubbels aangeboden na de check-in, hangen er overal rustgevende geuren en ligt er op het bed in de kamer een nachtcrème klaar. Ik hou ervan als alles zo op elkaar is afgestemd.

Zodra ik geïnstalleerd ben in de kamer, kan het ontdekken beginnen. Het hotel heeft namelijk heel wat verrassende hoekjes. Binnen én buiten. Want zelfs al trek je de omliggende bossen niet in, een frisse neus halen in de tuin rondom het hotel kan altijd. Onderweg kom ik een poel, uitgestrekte wei en gezellige kerstlichtjes in het groen tegen. Eens binnen, ligt de focus op kunst en inspiratie. Dit is nieuw versus enkele jaren geleden. Eigenaar Jochen Leën heeft er zijn missie van gemaakt om gasten steeds met nieuwe kunst te verrassen. Van beeldhouwwerken, tot schilderijen en unieke designelementen. Ze staan er te pronken onder een glazen dak. Verder staan ook zijn eigen creaties overal uitgestald: Leën maakt wondermooie juwelen met diamant en edelstenen. Dat Alicia Keys ooit één van z’n ringen kocht, zegt genoeg.

De meest stijlvolle wellness van Limburg

Wie onthaasten zegt, zegt wellness. Hoewel ik geen typische spa-fanaat ben, is het altijd een genot om het eco-chic Shiseido Institute binnen te wandelen. Hier vind je geen grote, drukke ruimtes – wel rust in zijn puurste vorm. Voor mij wellbeing op topniveau. Ik begin mijn moment van ontspanning in het bubbelbad met zicht op de tuin. Buiten de bubbels hoor ik helemaal niets, enkel een voorbijvliegende vogel zo nu en dan. Binnen en buiten vloeien hier naadloos over in elkaar. Met waterrimpels van het baden in mijn vingers, trek ik vervolgens naar de afgesloten luxueuze lounge van het spa-retreat. Die is enkel open voor gasten die een behandeling boeken. Ik geniet er van een vers sapje en laat me dan adviseren door de schoonheidsspecialisten, die mijn huid tijdens de signature facial van dichtbij bekijken.

Culinair genot

Eén van de redenen waarom La Butte Aux Bois het enige superior vijfsterrenhotel is in België, is het uitgebreide gastronomische aanbod. In de ochtend word je er verwend met een ontbijt om U tegen te zeggen (champagne, verse kazen, zalm en warme gerechten inclusief), in de avond word je meegenomen op een culinaire reis. Je hebt de keuze tussen het topkwaliteit tweesterrenrestaurant Ralf Berendsen, of het meer toegankelijke ‘Nduja by Ralf. Ik kies voor die laatste en geniet van een prima vijfgangen diner. De setting – het restaurant is omgeven door groen en kunst – is uniek in de streek. Niets zo fijn om na het diner op enkele stappen terug in je comfortabele kamer te staan.

Groene oase voor de deur

Hoewel dit een hotel is waarbij je de voordeur op zich niet uit moet om nieuwe dingen te ontdekken, is het de moeite waard om dat toch eens te doen. Ik trek voor het ontbijt mijn wandelschoenen aan en geniet van de natuur die rustig wakker wordt op de bospaden rondom het hotel. Deze regio is gezegend met prachtige vergezichten die je niet mag missen tijdens een bezoek. Onderweg kraken mijn voetstappen in de vorst op het gras en komt er af en toe een huppelend konijntje piepen. Dít is de batterijen opladen!

Zoek je zelf nog een deugddoend winteruitje in Limburg, kan ik La Butte Aux Bois alleen maar aanraden.

Meer info: www.labutteauxbois.be

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.