Home > Travel > Luik dé kerststad van België

Luik dé kerststad van België

Luik is de bekendste kerststad van heel België met een zeer breed aanbod. Van 25 november tot 8 januari is Luik, de Waalse stad aan de Maas, helemaal in de ban van kerstmis. Elk jaar komen er weer meer attracties en festiviteiten bij en dit trekt heel veel bezoekers, niet alleen uit België, maar ook uit Nederland en Duitsland. Dit jaar is de kerstverlichting verder uitgebreid waardoor de hele binnenstad baadt in een zee van sfeervolle lampjes.

Wethouder van economie Maggy Yerna

Kerstdorp
Het Kerstdorp van Luik is niet alleen het grootste maar ook het oudste Kerstdorp van België. In navolging van de Germaanse-traditie straalt het kerstdorp van Luik, hartje stad, een magische-sprookjesachtige kerstsfeer uit. Toch blijft Luik trouw aan zijn Latijnse karakter. De sfeer is feestelijk, culinair en gemoedelijk en precies dit maakt het zo verschillend van de Germaanse kerstmarkten en die uit de Alsace. De opstelling van de chalets in straatjes, steegjes en pleintjes met gemeentehuis, kerk, postkantoor en sleepiste maken er een echt levend dorp van. Er is een rodelbaan, een reuzenrad en er zelfs een eigen gemeenteraad met burgemeester, tijdelijk dan, alleen voor de kerstperiode.

Patinoire de Noël en schaatsbaan
Op de Place de la Cathédrale staan in het ‘Patinoire de Noël’ een veertigtal chalets opgesteld, waar men kan proeven van originele smaken en waar ook authenthieke kerstcadeautjes gekocht kunnen worden. In het midden is overdekte schaatsbaan, die van 2 december tot 8 januari voor het publiek geopend is.

Het kasteel van de kerstman
Van 18 november tot 8 januari is het Kasteel van de Kerstman geopend. Met een bijzondere expositie rondom de wereld van de kerstman.

Europees circusfestival
Van 15 december tot 8 januari is in het Parc d’Avroy het Europees Circusfestival. Met twaalf internationale circusattracties is dit een boeiend spektakel. Kerstmis van de cathedralen Een klank- en lichtspel in winterse sferen met de kathedraal als decor, van 20 tot en met 23 december.

Koopzondagen
Ook zijn er speciale koopzondagen op 11 en 18 december. De stad heeft zelfs voor de hele feestperiode gratis parkeren voorzien. „We doen er alles aan om de ondernemers in de gelegenheid te stellen goede zaken te doen”, zegt wethouder van economie Maggy Yerna.

www.villagedenoel.be/nl
www.facebook.com/chateauduperenoel
www.europeancircus.com
www.nocturnales.be
www.lapatinoiredenoel.be

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.