Home > Travel > Limburgse ‘wanderlust’ heeft droombaan gevonden

Limburgse ‘wanderlust’ heeft droombaan gevonden

Auteur: Kevin Hoffmans

Veel vrouwen zullen jaloers zijn als ze de foto’s van Valéry de Voijs op Instagram voorbij zien komen. De Limburgse ‘wanderlust’ heeft haar droombaan gevonden als model/actrice voor Emirates Airlines en vliegt wekelijks naar de prachtigste plekjes op de wereld. Toch heeft ze wel eens heimwee naar Limburg en beseft ze dat deze baan niet eeuwig duurt.

Hoe ben je gekomen waar je nu bent?

Mijn jeugd bracht ik door in Susteren en Sittard, maar dat bleek al snel te klein voor mij. Na een studie in Amsterdam, stage in St. Maarten en een ‘acting & filmmaking’-studie in New York, ben ik beland in België. In Antwerpen studeerde ik acteren en theater, waarna ik aan fantastische theater- en filmproducties heb mogen meewerken. Toch ontbrak er nog altijd iets. Mijn passie voor reizen stuurde me naar een open dag van Emirates Airlines en tot mijn grote verbazing mocht ik twee weken later aan de slag gaan vanuit Dubai.


Hoe ziet een normale werkweek uit?

Mijn werk als stewardess geeft me tegelijkertijd veel vrijheid en gezien de centrale ligging van Dubai loont het zich om tussendoor (met 90 procent korting) overal naartoe te vliegen. Gemiddeld werk ik 10 tot 15 dagen per maand en plan ik twee keer per maand een trip. Mede omdat ik aangesloten ben bij een castingbureau kan ik het vliegen combineren met fotografie, schrijven en acteren. Hierdoor ben ik (met bedekte schouders) te zien in meerdere commercials of ‘government spots’.

Op je Instagram-account zien we prachtige plekken voorbij komen. Welk land of welke plaats heeft indruk op je gemaakt?

Eigenlijk zijn dat er heel veel. Ik kan het hebben over het verschil tussen arm en rijk in Dubai, de natuur in Nieuw-Zeeland, de vriendelijkheid van Myanmar of de veiligheid in Iran. Toch gaf India mij de grootste cultuurshock. De combinatie van cultuur, natuur, religie, chaos, het eten en de mensen heeft echt indruk op me gemaakt. Met name de Varanasi waar overleden familieleden aan de heilige rivier de Ganges worden verbrand en de lijken langs je heen passeren in de smalle straten, hebben me geraakt.

Heb je weleens heimwee naar Limburg en zo ja, wat mis je dan?

Als je het zo leest lijkt mijn leven geweldig. Natuurlijk mag ik niet klagen maar mensen die me goed kennen, weten hoe eenzaam ik soms ben. Veel zonsondergangen heb ik alleen bekeken, of als ik trots naast me kijk als ik een vulkaan heb beklommen, is er niemand om dat mee te delen. Laatst was mijn moeder jarig, terwijl ik op het strand in Sydney lag. Het zijn dan deze momenten dat ik verlang om weer even in Limburg te zijn. Vooral in Susteren, Sittard en het centrum van Maastricht (waar ik ieder steegje ken), is er altijd wel een kennis die even vraagt hoe het gaat. Ook mis ik de vrijheid van een fiets, de bourgondische levensstijl en de nuchterheid van Limburgers, die zich nooit beter voordoen dan ze zijn. Dat is in New York of Dubai wel anders.

Blijf je dit de rest van je leven doen?

Toen ik laatst in Myanmar op een bootje zat, vroeg een lokale nieuwe vriend of ik rijk was. Volmondig zei ik ja, maar dacht geen seconde aan mijn salaris of geld. Door alle kansen die ik krijg, voel ik me erg rijk. Toch zijn er nog heleboel dingen die ik wil bereiken. Ik ben op dit moment bezig met een boek over al mijn ervaringen en een droom is om zelf zoals Louis Theroux of Floortje Dessing reisprogramma’s te presenteren. Zo kan ik film, reizen en journalistiek met elkaar verbinden. Het gebruik van Instagram helpt me daarnaast om mijn creativiteit en passie voor fotografie, video en reizen te uiten. Desondanks besef ik heel goed dat ik een gericht toekomstplan moet gaan maken.

Waar komt de term ‘wanderlust’ vandaan?

Voor mij is dat de onvermijdelijke sterke behoefte om te blijven ontdekken en reizen. Voor mij is reizen een verslaving en ik zou niet meer zonder kunnen. Nu ik dit schrijf, besef ik nog maar eens hoe ontzettend dankbaar ik ben. In mijn Into the Wild wordt gezegd: ‘The very basic core of a man’s living spirit is his passion for adventure’ en zo ervaar ik het.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.