Home > Travel > Limburg klaar voor de Nederlandse toerist

Limburg klaar voor de Nederlandse toerist

Op Château Neercanne in Maastricht is vrijdagmorgen de campagne ‘In Limburg’ officieel gelanceerd. De campagne heeft als doel toeristen te inspireren met mooie beelden en verhalen en hen vervolgens te verleiden om hun vakantie deze zomer in Limburg door te brengen.

In de campagne ligt de focus niet zozeer op de bekende trekpleisters, zoals het Vrijthof in Maastricht, maar meer op de onbekende parels in Limburg. Dit laatste is mede ingegeven door de wens om toeristen zoveel mogelijk over de hele provincie te spreiden en zo voor iedereen een veilige en ruime omgeving te creëren.

In eerste instantie wordt gekeken naar de Nederlandse toerist. In een later stadium zullen hier de regio’s Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen  bijkomen. De campagne is een initiatief van de provincie Limburg in samenwerking met de toeristische organisaties in de vier regio’s.

Gedeputeerde Joost van den Akker ging bij de lancering in op het belang van de campagne. ,,Gezien het feit dat deze sector hard getroffen is, en er ook concurrentie is van andere regio’s in Nederland, dienen we hier extra proactief als Limburg campagne voor te voeren.”

Chapeau Content Creators zal, in samenwerking met L1, voor deze campagne een 8-delige televisiereeks maken over ‘de parels van Limburg’. Vierentwintig minder bekende plekjes in Limburg worden deze zomer bezocht door de presentatoren Jo Cortenraedt, Daina van Wankum en Xavier Cortenraedt. De serie is vanaf 12 juli te zien op L1 en daarna via de online kanalen van Chapeau en ‘In Limburg’..

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu