Home > Travel > Liens Travel > Weekendje weg in nieuw kasteeldomein: Les Sorbiers

Weekendje weg in nieuw kasteeldomein: Les Sorbiers

‘Zoek het niet te ver’. In tijden van corona was dit de standaardzin als er plannen moesten worden gemaakt voor het weekend. Maar als je ’t mij vraagt, hebben we geen virus nodig om een leuke trip in eigen land te beleven. Dat werd weer eens duidelijk tijdens een weekendje weg in Les Sorbiers, een gloednieuw vakantiedomein in het dorp Heer (provincie Namen) pal op de grens met Frankrijk. In dit prachtig gerenoveerde kasteel, midden in de natuur, kom je in no time helemaal tot rust.

Je lief verrassen met een uniek weekendje weg? Of jezelf eens verwennen met een uitstap dichtbij huis? Vanaf nu heb je er een topadresje bij op je shortlist. Les Sorbiers is het oude vakantiedomein van de steenrijke familie Boël. Het werd dit jaar omgetoverd tot een prachtig driesterrenhotel. Midden in het groen en vlak langs de Maas – het is letterlijk omringd door 17 hectaren natuur – valt er binnen enkele minuten alle stress van je af. Hoe, wat, waar? Jouw vijf meest prangende vragen beantwoord.

Wat moet ik me bij Les Sorbiers voorstellen?

Les Sorbiers was vroeger het privédomein van een welgestelde Belgische familie, maar vandaag kan iedereen van het royale kasteel, de unieke omliggende gebouwen en de indrukwekkende tuin genieten. Het werd gerenoveerd tot een gezellig ecohotel aan het water, waar alles in het teken staat van de natuur. Zo eet je producten uit de eigen moestuin, wordt het hotel verwarmd met een eigen biomassa-installatie en zijn er tientallen ‘rustplekjes’ gecreëerd waar je tot jezelf kunt komen of met een boek kunt deconnecteren. Mooi is dat ze daarin slagen zonder in te boeten op comfort.

Wat is er in de buurt te doen?

Toen ik dezelfde vraag aan de receptionist stelde, zijn we wel even bezig geweest ;-). Het domein is namelijk omringd door talloze wandelpaden. Het ligt zelfs vlak tegenover het grootste eiland in de Maas, een geklasseerd natuurgebied. Een walhalla voor wandelaars en fietsers. Maar ook een uitstapje naar Dinant mag niet ontbreken. Daar kun je de indrukwekkende citadel bezoeken en van een gezellig terrasje aan het water genieten. Iets verder ligt ook Namen, dat me echt verraste met zijn levendige straten en studentikoze vibe. Restauranttip in het centrum: l’Huile sur le Feu.

Wat maakt Les Sorbiers zo speciaal?

Voor mij krijgt vooral de ligging van deze nieuwe parel een 10. Niet te ver weg (vanuit Limburg is het zo’n anderhalf uur rijden), maar toch voel je je echt weg van de alledaagse drukte. Daar heeft het kabbelende water van de Maas veel mee te maken. Zelfs als de 32 kamers en bijhorende vakantiehuizen volgeboekt zijn, komt de rust je er vanzelf opzoeken. Vooral om die reden is Les Sorbiers voor mij een geslaagde nieuwkomer.

Hoe zijn de kamers?

Er is voor ieder wat wils. Het domein is opgesplitst in kamers in het kasteel zelf en de Palladio, waar je respectievelijk traditioneel of eerder hedendaags kunt overnachten. Leuk weetje: de kamers hebben geen televisie, wél een mooie boekenselectie. Alles voor de rust! Daarnaast ligt er iets verder op het domein nog een vakantiewoning voor 25 tot 51 personen. Ook zijn er prachtige glamping tenten geïnstalleerd. Die laatste zijn superromantisch, met gezellige lampjes en een eigen terrasje in ’t groen.

En het eten?

Je las hierboven al dat er op het domein een heuse moestuin ligt. Daar maakt chef Nicolas Valanchon van hotelrestaurant En face de l’île mooi gebruik van. Hij kookt met zoveel mogelijk producten uit de tuin en die puurheid proef je in elk gerecht. De grootste troef voor mij was echter het overdekte terras dat uitkijkt over het water. Extra mooi bij zonsondergang!

Meer informatie vind je op lessorbiers.com

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu