Home > Travel > Liens Travel > Weekendje Hasselt: dit mag je niet missen

Weekendje Hasselt: dit mag je niet missen

Hoewel verre reizen weer stilaan op de agenda staan, blijft de staycation-trend populair. En waarom ook niet? Corona leerde ons de schoonheid van bestemmingen dichtbij huis kennen en dat is een goede zaak voor je eigen creativiteit én het milieu. Ik probeer nu maandelijks een uitje te doen in eigen land. En de geslaagde trips, die pen ik met plezier neer. Dit keer neem ik je een weekendje mee naar Hasselt. Waar te slapen, eten en wat te doen? Volg mee!

Comfortabele uitvalsbasis: Holiday Inn Hasselt

Doe jezelf een plezier en boek een hotel voorafgaand aan je bezoek aan de Limburgse hoofdstad. Zo kun je haar in alle rust ontdekken. Ik deed afgelopen jaar veel daguitstapjes. De trips mét overnachting zorgden voor een stuk meer ontspanning. Zoeken hoef je al niet meer te doen, want in Hasselt wijs ik je naar recent gerenoveerde Holiday Inn hotel. Onderdeel van een keten, maar met een eigen, stijlvol karakter. Dat merk je meteen aan de interieurstukken bij het binnenwandelen in de lobby: grote planten, houten lampen en comfortabele stoelen zorgen voor een huiselijke sfeer.

Je bevindt je hier op amper 200 meter van de Grote Markt en op wandelafstand van de gezelligste straten van de stad. Ideaal als uitvalsbasis voor een weekendje weg! De leuke extra’s? De sauna, het zwembad, de grote magazine-collectie, de eigen Starbucks-vestiging en het uitgebreide minibar-aanbod in de lobby.

Inspirerende cultuur: ModeMuseum

Ik hou van een streepje cultuur, maar tegelijkertijd ben ik geen fervente museumbezoeker. Er zijn er echter zo’n paar die ik écht de moeite vind. ModeMuseum Hasselt is daar eentje van. Hier laten ze je in elke expo op een interactieve en moderne manier kennismaken met een specifiek modefenomeem. Momenteel loopt expositie de ‘DressUndress’. Een ontdekkingsreis over hoe naaktheid onze modesector beïnvloedt.

La Bottega: de laatste nieuwe trends

Hasselt staat bekend als winkelstad. Daar heeft de evenwichtige combinatie van ketens en (luxe)boetieks alles mee te maken. Eén van die boetieks doet al jaar en dag dienst als hipste conceptstore van de stad: La Bottega. Hier loop je gegarandeerd naarbuiten met een stuk dat je zelf niet uit de rekken zou hebben gehaald, maar helemaal on-trend is en je helemaal laat stralen.

Lente pop-up: Atelier Bossier

Nu je toch duurzaam bezig bent door op staycation te gaan, kun je de lijn doortrekken en tijdens het shoppen voor Belgische modemerken kiezen. In mei opent de Limburgse ondernemer Claudia Stouthuysen namelijk een pop-up winkel van haar duurzame merk Atelier Bossier. Ze verkoopt handgemaakte, kwaliteitsvolle basics. Denk aan hemden, truien, sjaals en accessoires. Het bezoeken waard – ik ben alvast fan en draag de shirts vaak over mijn bikini op reis!

Aperitieven: wijnbar Dito

Nog zoiets waar Hasselt de beste in is (al is er concurrentie uit Maastricht): gezellig aperitieven. De keuze is groot, maar mijn favoriet is wijnbar Dito. Gelegen in een straatje met heel wat andere bars, is het hier tegelijk genieten en sfeer opsnuiven. Je kunt er ‘proefpalletjes’ drinken en zo verschillende wijnen met elkaar vergelijken. Leuk concept!

Gezellig diner: De Boulevard

We eindigen waar we begonnen zijn: in de Holiday Inn in Hasselt. Vlak langs het hotel ligt de eigen brasserie, De Boulevard. Een ideale plek om in een hip decor na te praten over de dag. Verwacht op je bord evenwichtige gerechten met een Belgische toets, verfijnd klaargemaakt door de chef.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.