Home > Travel > Liens Travel > Weekendje genieten in verrassend Antwerpen

Weekendje genieten in verrassend Antwerpen

Dat staycations in de mode zijn, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Ik heb de smaak sinds vorig jaar te pakken. Ik ben nog niet één keer teleurgesteld. Ook niet toen ik voor een weekendje naar Antwerpen trok. De koekenstad heeft alles in huis om je enkele dagen lang volledig te doen ontspannen. Volg mee hoe mijn perfecte tweedaagse in Antwerpen eruit zag.

10.00 uur: Check-in @ Hotel August

Voor beeldige boetiekhotels hoef je niet naar het buitenland te gaan. Dat ondervond ik aan den lijve tijdens een verblijf bij Hotel August. Een voormalig augustijnenklooster dat vandaag de dag een prachtig luxehotel in Berchem (zuiden van Antwerpen) is. Binnen de structuren van het oude gebouw zorgt elk modern accent voor een prachtige samensmelting tussen vroeger en nu. Na een leegstand van twintig jaar is het een verademing om deze plek in het ’t Groen Kwartier zo tot leven te zien komen. Niet enkel met kamers, trouwens. Je kunt er genieten van een luxueuze wellness, bar, lifestyle winkel en een toprestaurant.

12.30 uur: Royale lunch

Dat brengt me naadloos tot de lunch. We reserveerden een tafeltje in het hotel en dat was misschien wel de beste beslissing van het hele weekend! Eén van de eigenaars van het hotel is namelijk sterrenchef Nick Bril. Hij waakt er mee over een menu waar je spontaan van gaat watertanden. In de binnentuin is het genieten van verse oesters, asperges op een bedje van paling of kalfstartaar met truffel. Lunch of avond: hier word je culinair verwend. Op en top!

15.00 uur: Winkelen, winkelen, winkelen

Antwerpen is dé stad bij uitstek om uitgebreid te gaan shoppen. Van kleine boetieks tot luxewinkels en de gekende ketens: je vindt ze hier allemaal. Allemaal! We spendeerden het grootste deel van onze tijd in de sfeervolle wijk ‘De Wilde Zee’, waar je rustig kunt rondflaneren in de verkeersvrije straten. We pikken een terrasje mee en wandelen dan op ons gemak naar de Scheldekaaien.

19.00 uur: Apéro aan de kaaien

Wie Antwerpen zegt, zegt de Schelde. Een grote rivier die dienstdoet als transportader voor de havenstad, maar evenzeer een oase van rust is. Veel Antwerpenaren en stadsbezoekers genieten hier van de zonsondergang met een hapje en drankje. Wij installeren ons op een rustig plekje en genieten hier van een gezellige apéro en de avondzon.

20.30 uur: Intiem dineren

Iets later schuiven we aan tafel bij September in Borgerhout. Een intiem restaurant met een ongecompliceerde, maar verfijnde keuken. De chef serveert heel pure gerechten met zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden producten. Bestel zeker het stoofpootje van Pulpo voor een explosie van smaken.

08.00 uur: Luxe ontbijt

Wie bij Hotel August slaapt, kan zich lang op voorhand beginnen te verheugen op het ontbijt. Er wordt namelijk een fantastische selectie van ontbijtgerechtjes geserveerd, die je kunt delen met je gezelschap. Voor ieder wat wils. Een 11/10 sterrenontbijt, wat mij betreft! Ik laat de foto spreken.

10.30 uur: Stadswandeling

Op zondag is het heerlijk rustig in de stad. We beslissen om vanuit Berchem helemaal naar het noorden te wandelen, om Antwerpen zo te zien ontwaken. Onderweg passeren we de gezellige Vogeltjesmarkt, de Grote Markt met het indrukwekkende Stadhuis en de Gildehuizen. Terrassen worden opgezet, yogalessen beginnen in verschillende parken en stadsgidsen vertellen gretig over de historie van de stad. Niets zo fijn dan dit gevoel op te snuiven tijdens een rustige stadswandeling. We eindigen in stijl, met een lunch vlak langs het MAS. Restaurant Roest heeft het perfecte uitzicht op de mooie binnenhaven en het mooie museum in het noorden van Antwerpen.

14.00 uur: Streepje cultuur

Antwerpen is de thuishaven van heel wat cultuurcentra en evenementenhallen, waar op elk moment van het jaar tentoonstellingen plaatsvinden. We hebben veel geluk: momenteel kun je de Steve McCurry foto-expo bezoeken in Waagnatie. McCurry is een bekend reisfotograaf die zijn indrukken over de hele wereld vastlegde in waanzinnig mooie beelden. Je kunt nu meer dan tweehonderd van zijn werken bewonderen in Antwerpen en dat is écht de moeite. Alsof je op twee uur van New York, naar India en Afghanistan bent gereisd. Een perfect einde van ons heerlijke uitje, niet eens zover van huis.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.