Home > Travel > Liens Travel > Waarom Taormina (The White Lotus) de moeite waard is

Waarom Taormina (The White Lotus) de moeite waard is

Je kon er de laatste weken niet naast kijken: de award-winning tv-serie The White Lotus lanceerde een nieuw seizoen. Zeven afleveringen lang worden kijkers meegezogen in de perikelen van een luxe resort in Taormina, Sicilië. De beelden over de typisch Italiaanse sfeer doen reisliefhebbers watertanden. Of een bezoekje aan de veelbesproken Siciliaanse badstad een bezoekje waard is? Beoordeel het zelf na het lezen van deze Taormina highlights!

1. Baden in luxe

Taormina mag zich ‘het gelukkige thuis’ noemen van twee van de mooiste hotels op heel Sicilië: Belmond Villa Sant’Andrea en Belmond Grand Hotel Timeo. Beiden klassevolle 5-sterrenhotels, eentje recht aan het water, eentje met een waanzinnig uitzicht op vulkaan Etna. Niet het hotel waar de gasten uit The White Lotus verblijven, maar zowaar nog chiquer. Combineer ze beiden voor een ultiem vakantiegevoel en lees zeker dit artikel terug voor mijn ervaring ter plekke.

2. Het beste van de Italiaanse keuken

Ik heb ondertussen in bijna heel Italië gegeten, en Sicilië staat op nummer 1 op het vlak van pure smaken. De verse vis hier is on-voor-stel-baar lekker. Die eet je trouwens in gezelschap van wijn die op de vulkanische ondergrond van de Etna is gemaakt. De glazen met een minerale neus en veel toetsen van citroen gaan vlotjes naar binnen. Als dessert volgt een typisch Siciliaanse cannoli. Opletten voor de lijn op deze plek! Met stip de beste restaurants om te eten in Taormina: Vineria Modi en Ristorante Timeo.

3. Verdwalen in chique steegjes

Je ziet het veel voorbij komen in The White Lotus: de gezellige steegjes van Toarmina. „Die heb je toch toch in heel Italië?”, hoor ik je denken. Klopt, maar het verschil met Taormina is het winkelaanbod. Heel wat chique designers openden in deze badstad een winkel dankzij het toerisme. Dat maakt dat het wel vaak over de koppen lopen is, maar je tegelijk ook met open mond naar de etalages kunt kijken. Mijn eigen mond viel vooral open toen ik in het midden van de hoofdstraat een groot plein opliep dat fantastisch uitkijkt op de regio. Een pareltje!

4. Geschiedenis in het historisch Griekse amfitheater

Midden in Taormina werd eeuwen geleden een Grieks theater uitgehouwen uit een berg. Het monument is goed bewaard gebleven en vandaag open voor toeristen om te bewonderen. Op zichzelf al een unieke bezienswaardigheid, maar dan kijk je er ook nog eens uit op de Ionische zee. Waanzinnig mooi! Nice to know: Grand Hotel Timeo ligt er vlak naast. Over ‘een impressionante ligging’ gesproken.

5. Isola Bella

Isola Bella, oftewel de zogenaamde ‘Parel van de Ionische Zee’, is een schiereiland vlak aan de kust van Taormina. In één van de scènes van The White Lotus spreekt Quentin Tanya erover aan. Vroeger was Isola Bella privébezit, vandaag kun je het beschermde natuurreservaat bezoeken. Het is klein, maar de planten en helderblauwe kustlijn die je hier ziet is erg fraai.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.