Home > Travel > Liens Travel > Vliegen vanaf Maastricht Airport: Zadar

Vliegen vanaf Maastricht Airport: Zadar

Vliegen vanuit Maastricht Aachen Airport, dat is snel, handig en daardoor de perfecte start van je vakantie. De luchthaven biedt misschien niet oneindig veel bestemmingen aan, maar de plaatsen waar je door de lucht naartoe kunt reizen zijn volledig de moeite waard. Dit keer neem ik het Kroatische Zadar onder de loep.

Iedereen kent Kroatië wel: helderblauwe stranden, historische steden en tientallen paradijselijke eilanden. Prachtig, maar ook druk in de zomermaanden. Zoek je het iets rustiger, maar met dezelfde troeven? Dan is Zadar misschien wel de bestemming voor jou. Deze zonnige stad staat en haar omgeving staan al een tijdje in de schijnwerpers. Ik zet de belangrijkste redenen voor je op een rij.

Eeuwenoude geschiedenis 

De pracht van Zadar aan de Adriatische kust gaat al duizenden jaren terug. Het vroegere handelscentrum van de Romeinen heeft prachtige monumenten nagelaten, zoals eeuwenoude stadsmuren en het Forum. Cultuurliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken. Mis zeker de Kerk van St. Donatus en de Kathedraal van St. Anastasia niet.

Island life

Zadar is klein genoeg om de highlights in een dag in snel tempo te bekijken, maar ook groot genoeg om er enkele dagen geboeid te blijven. Daar hebben de nabijgelegen eilanden veel mee te maken. Je kunt namelijk handig de ferry nemen naar enkele paradijselijke eilanden waar je niets meer hoeft te doen dan genieten van la dolce vita. Inderdaad, de sfeer heeft veel weg van het nabijgelegen Italië! Niet te missen: Veli Losinj.

Berglucht

Op zoek naar afwisseling na al die gezellige steegjes en pittoreske stranden? Ga dan als dagtrip vanuit Zadar naar Paklenica National Park voor een totaal ander decor: de bergen. Wandel hier zeker naar de top van de Velebit bergen en geniet boven van het uitzicht.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.