Home > Travel > Liens Travel > Vliegen vanaf Maastricht Aachen Airport: Porto

Vliegen vanaf Maastricht Aachen Airport: Porto

Niets zo handig als snel op de luchthaven zijn wanneer je op vakantie gaat. Vliegen vanaf Maastricht Aachen Airport is dus een aanrader voor wie in Limburg woont. Deze compacte luchthaven is gemakkelijk te bereiken, heeft amper wachtrijen, en is om die reden het ideale startpunt van je vakantie. Ik inspireer je graag met de drie belangrijkste troeven van elke bestemming die je vanuit Maastricht bereiken kunt, om te beginnen Porto, Portugal. 

Porto is hot. Toeristen wereldwijd zijn de afgelopen jaren verliefd geworden op deze charmante Portugese stad. Dat is te danken aan de bruisende cultuur – a glass of porto, anyone? -, het aanbod UNESCO-werelderfgoed en oneindig veel culinaire adresjes. Ik neem de troeven onder de loep.

Genieten aan het water

Porto ligt vlak langs de schilderachtige Douro-rivier, die je via verschillende bruggen kunt oversteken. En een stad aan het water, dat is toch nét altijd een tikkeltje charmanter. Urenlang staren naar voorbijvarende schepen en de laatste stralen zon van de dag zien schitteren op de rivier. Zuiderse sfeer: check.

Ook de oceaan grenst aan de op een na grootste stad van Portugal, wat maakt dat het water altijd nabij is. Heb je dus genoeg van de gezellig drukke stad, ga dan de rust opzoeken aan Mindelo Beach of Praia Azul. Aan dat laatste strand vind je trouwens het prachtige Michelin-restaurant Casa de Cha da Boa Nova.

Van wijnkelder tot wijnkelder

Italië heeft espresso’s, Frankrijk heeft bordeauxwijnen, Portugal heeft… porto. Je kunt de stad dus niet verlaten zonder deze versterkte wijn uitgebreid te hebben geproefd. Langs de Douro-rivier in de stad liggen heel wat wijnhuizen met telkens een uniek karakter. De keuze te rijk, denk maar aan bekende merken als Sandeman en Ferreira. Ik raad je Taylor’s aan, een porto-huis opgericht in 1692, nog steeds onafhankelijk, en enorm leerrijk om te bezoeken.

Proef porto

De laatste jaren zijn er wel tientallen culinaire adresjes bij gekomen in Porto. Wijnbarren, lokale visrestaurants, internationale concepten of foodhallen; er is voor ieder wat wils. De stad mag dan vooral bekendstaan om zijn portwijn, de culinaire scene doet er nauwelijks voor onder. Lokale gerechten die je zéker moet proeven: Pastel de Nata-gebak en de beroemde Francesinha-sandwich: een broodje gevuld met een mix van vlees, belegd met een spiegelei, kaas en afgewerkt met francesinha molho (een speciale pittige tomatenjus). Zoek je het meer gastronomisch? Reserveer dan een tafeltje bij Cozinha das Flores of Euskalduna Studio.

Een uitgestippelde Porto-planning voor een weekend weg vind je hier.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.