Home > Travel > Liens Travel > Vier onverwachte Indian Summer bestemmingen

Vier onverwachte Indian Summer bestemmingen

September. Nostalgie. De zomer kan toch niet nu al gedaan zijn? Elk jaar weer krijg ik in deze periode de drang om het mooiste seizoen van het jaar te verlengen. Ochtendduikjes in de zee die door de hoge temperaturen heerlijk is opgewarmd, lange avonden op het terras en gewoon… dolce far niente. Het leven (van de vakantieganger ;-)). Waar je de zomer binnen Europa het beste kunt verlengen? Vier verrassende bestemmingen.

Montenegro

Oost-Europa is booming. Steeds meer toeristen vinden hun weg naar de ongerepte natuur van deze vakantielanden. Mijn favoriet? Montenegro. Nog vrij ongerept, en alles in huis voor een memorabele reis: indrukwekkende berglandschappen, gezellige stadjes en baaitjes om volledig tot rust te komen. In september en oktober is het hier gewoonlijk nog lekker warm, dus ideaal om de zomer te verlengen. Must-do’s tijdens je reis: een boottocht op het Skadarmeer, relaxen aan de Baai van Kotor en zonsondergang langs de dijk van het stadje Bar. Mijn uitgestippelde reisroute voor vijf dagen Montenegro vind je hier.

Menorca

Menorca, het kleine zusje van Ibiza en Mallorca, is voor mij dé eilanden-ontdekking van het jaar. Het heeft alles wat de twee meer bekende Balearische eilanden ook hebben, maar dan zonder zoveel toeristen en een stuk goedkoper. In het najaar lopen de temperaturen gemakkelijk nog op tot 25 graden en zijn de baaitjes lekker opgewarmd. De hoogtepunten op het eiland: Cala Macarelleta, rotsbar Cova d’en Xoroi en een waanzinnige zonsondergang ervaring bij Fontenille Torre Vella. Mijn reisroute met meer tips staat hier.

Paros

Dé bestemming met de beste goed weer-garantie in oktober, binnen Europa? De Griekse eilanden. En dan bedoel ik niet het platgetreden Mykonos of Santorini. Nee, ik wijs je graag naar het authentiekere Paros. Hier huur je een scooter om je te verplaatsen en vul je je dagen met zwemmen, eten en gewoon genieten. Allemaal op het ritme van het eiland: op het gemak. Vakantie met een grote V! Hoteltip: SeeSoo. Ongelooflijk mooi. De andere must-do’s op Paros vind je hier.

De Turkse Rivièra

Al een kleine voorspelling voor volgend reisjaar: Turkije is aan een opmars bezig. Het land laat via heel wat campagnes zien dat je er niet enkel terecht kunt voor grote all-in resorts (eerlijk: dat dacht ik voorheen ook), maar eveneens voor boetiekhotels met focus op het ontdekken van de desbetreffende regio. Dat het er al van vroeg in het voorjaar tot november lekker warm is, maakt het de ideale bestemming om de zomer te verlengen. Turkije staat voor mij in 2024 op de planning, maar ik deel graag al een hint van mijn research met je. Resort “Yass Collective” in het zuidwesten van het land blijkt adembenemend mooi.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.