Home > Travel > Liens Travel > Ultieme reisgids Zuid-Afrika deel 3

Ultieme reisgids Zuid-Afrika deel 3

Zuid-Afrika. Een land dat al lang op mijn bucketlist stond. In het voorjaar van 2020 bezocht ik het zuidelijkste land van Afrika en vandaag is dé ultieme reisgids volledig af. Het laatste deel van de driedelige serie: op safari!

Op dit punt van de reis denk ik niet dat het nóg beter kan worden. Maar die gedachte wordt snel omver geblazen als we met onze tweede huurauto van luchthaven Hoedspruit naar safarikamp Honeyguide Mantobeni rijden. Onderweg lopen twee olifanten, een giraf en een kudde zebra’s vlak langs onze auto. Hello, mighty jungle! De komende vier dagen staan in het teken van een safari. Onmisbaar bij een bezoek aan Zuid-Afrika.

We bevinden ons in het uiterste noorden van het land, waar de meerderheid van de toeristen het beroemde Krugerpark bezoekt. Hiervan las ik op voorhand dat het heel toegankelijk is, maar wel druk. Ik ben ervan overtuigd dat je er prachtige dieren kunt zien, maar dan wel vanaf een aangelegde, betonnen weg. En met vijf andere safariwagens langs je. Dus onze keuze ging naar een privépark dat grenst aan Kruger: het 23.000 hectare grote Manyeleti Game Reserve. Puur natuur, enkel zandwegen te vinden en het belangrijkst: maar zes safari-lodges in het hele gebied. We vinden er onze weg naar Honeyguide Mantobeni Camp.

Van een typische check-in kun je hier niet spreken. Op ‘de oprit’ komen we een gnoe en vijf zebra’s tegen, waarna we met een ranger naar één van de elf tenten worden gebracht. Een veredelde tent, weliswaar. Onze buren – wilde aapjes – verwelkomen ons meteen op deze unieke plek. Dit wordt onze thuis voor de komende drie nachten en dat zien we hélemaal zitten.

Je dag staat hier in het teken van wildlife spotting. ’s Ochtendsvroeg worden we gewekt met een djembe-concert (zo leuk!) voor het vertrek richting de broes. Drie uur lang verbazen we ons over al het moois dat moeder natuur te bieden heeft. De Big 5 recht in de ogen kijken is een onbeschrijflijk gevoel. Tijdens de safari stoppen we langs een waterpoel voor koffie, thee en… uitzicht op vier badende nijlpaarden. Het verblijf kan nu al niet meer stuk!

Bij terugkomst staat een heerlijk ontbijt op ons te wachten, waarna we vrij zijn tot de sunset-safari. En da’s vrij lang, zeker aangezien er niet bepaald veel andere activiteiten zijn, zo midden in de wildernis ;-). Maar deze rust heeft ons gigantisch goed gedaan. Van herinneringen opschrijven in onze tent, een kort plonsje in het zwembad tot gezelschapsspelletjes met een glas wijn… Dan besef je pas dat de reis tot nu toe vrij druk was, en dit nét op het perfecte moment komt.

Tijdens één van de sunset-safari’s stoppen we onverwacht in het donker. ‘Get out my friends, we have dinner in the bush tonight!’, zegt onze gids. Samen met de andere gasten beleven we hier een magische avond met een typisch Zuid-Afrikaanse braai, een privéconcertje van het keukenpersoneel en het geluid van tropische vogels op de achtergrond. De safari-ervaring waar we al zo lang van hadden gedroomd, is nu volledig werkelijkheid. Honeyguide Mantobeni is een tóp-aanrader.

Laatste stop van de reis, op een dik uur rijden van het safaripark: de Panoramaroute. Een lange weg die je naar de op twee na grootste canyon van de wereld brengt. Onderweg kom je watervallen tegen en het hoogtepunt is het uitzicht op de Blyde River Canyon, vlak langs de ‘Three Roundavels’. Tip: trek hier een dag of 2-3 voor uit. Wij hadden maar één dag, en die was helaas bewolkt. Omdat de canyon zo hoog ligt, konden we dus niets zien. Een goede reden om terug te komen!

Een van de vele goede redenen. Want terugkomen zullen we, Zuid-Afrika! De volledige route met praktische details upload ik binnenkort op daymaker.travel

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!