Home > Travel > Liens Travel > Trouwvoorbereidingen in Italië

Trouwvoorbereidingen in Italië

Ik kondigde het al eerder aan: in 2022 geven mijn verloofde Pieter en ik elkaar het jawoord in Puglia, Italië! Een droom die uitkomt. Tijdens een spontane trip in 2020 werden we verliefd op de regio en besloten we om samen met een weddingplanner een fantastisch trouwweekend voor onze hechte familie- en vriendenkring te organiseren. Daar komt natuurlijk heel wat bij kijken, dus reisden we dit jaar al naar Puglia om het één en ander vast te leggen. En geloof me.. menu-opties proeven en op zoek gaan naar de mooiste locatie voor een aperitief-avond is geen straf ;-). Lees verder om te ontdekken hoe zo’n voorbereidingsreisje er precies uitziet.

“Voel” de regio

We hebben dit reisje niet teveel als “regel-vakantie” bestempeld, maar eerder als een extra voorproefje van Puglia en het gevoel dat je er krijgt. Natuurlijk hadden we al een eerste idee na ons bezoek vorig jaar, maar we stapten nu toch met andere ogen van het vliegtuig af. We zijn nu al enkele maanden online bezig met het organiseren van het feest, dus is het eens zo speciaal om echt op de locatie te zijn. Pieter en ik hebben geprobeerd om Puglia en zijn typische gebruiken echt te “voelen”: we zijn op zoek gegaan naar lokale wijnhuizen, bezochten minder gekende stadjes en aten in de meest typische trattorias. Er is geen regio zo puur als deze. Door het echte Puglia te hebben ontdekt, voelen we ons nog meer thuis en daarmee ook meer op ons gemak om er volgend jaar de dag van ons leven mee te maken.

(Her)ontdek de locatie

De locatie van onze trouw stond al snel vast: de Masseria waar we vorig jaar ook verbleven. Die zat dus nog helder in ons achterhoofd, maar nu stonden we te springen om elk klein hoekje opnieuw te ontdekken. Samen met onze weddingplanner zijn we wel tien keer om het landhuis gewandeld om de perfecte indeling van de dag samen te stellen. Die ligt nu vast, rekening houdend met de stand van de zon. Als het weer mee zit, kan alles buiten doorgaan. Za-lig! Leuk is dat we dichtbij een nog vrij onbekend stadje liggen: Conversano. Daar zal de avond voor de trouw een uitgebreide aperitief voor alle gasten doorgaan. Tijdens ons reisje zijn we verschillende cafeetjes en restaurants afgegaan en op een perfecte optie uitgekomen. Tipje van de sluier: de pastelkleuren van de zonsondergang zijn er ook bij. Het wordt romantisch!

 

Haar- en make-up trials

One for the girls: als je in je gastenlijst geen haar- en/of make up professional hebt, moet je lokaal op zoek gaan naar een gepaste optie. Voor make-up heb ik gelukkig al een topper gevonden binnen onze vriendengroep, maar voor een kapper moest ik lokaal in Puglia op zoek. Ook daar kreeg ik hulp van de weddingplanner, die al met verschillende kappers in de regio samenwerkte. Ik koos er één uit haar voorstellen, en ging daar tijdens ons reisje langs voor een paar testkapsels. Heel lokaal, geen Engels, maar supervriendelijk én getalenteerd. We have a winner :-). Fijn om hier op voorhand al gerustgesteld over te zijn!

Menu proeverij

De vervelende dingen moeten ook gebeuren, natuurlijk… Zoals het proeven van de verschillende menu-opties. Grapje! Laat ik zeggen dat dit het toppunt van onze vakantie was. De chef-kok van de cateraar waar we mee werken volgend jaar heeft ons heel wat uiteenlopende gerechten laten proeven die stuk per stuk fantastisch bereid waren. Pure Italiaanse ingrediënten en smaken, op een unieke manier bereid. Geen toefjes of onbekende dingen,  wel antipasti met verse kazen en tagliata steak gemarineerd in vijgenjam, olijfolie en tijm.. Het water loopt me opnieuw in de mond als ik eraan terugdenk. Menu: check!

Trek erop uit

Onze reis naar Puglia zou natuurlijk niet geslaagd zijn zonder ook de regio nog meer te ontdekken. Hierboven las je al dat we naar het lokale leven op zoek gingen, maar er stonden ook een paar bekendere adresjes op de planning. Zo amuseerden we ons voor tien tijdens een wandeling in het oude centrum van Bari, waar de nonna’s op elke hoek van de straat verse orechiette maken en inwoners je aanspreken voor een gezellige babbel, ook al konden we niet in het Italiaans terugspreken. Genieten! We zijn ook doorgereden naar een aangrenzende regio, Basilicata. Daar ligt Matera, één van de vijf oudste steden ter wereld. De woningen zijn er uit grotten gehold en nog mooi bewaard gebleven. Als de warme straatlichten tijdens zonsondergang aanspringen, lijkt het wel of je je in een filmdecor bevindt. Magisch mooi! Leuke extra: we gaan een trouwwebsite maken met alle info voor onze gasten. Daar zetten we dan dit soort tips op, zodat ze zelf ook een vakantie kunnen maken van hun bezoek aan Puglia.

De volgende keer dat we teruggaan “is ’t voor echt”.. Dit reisje heeft ons gerustgesteld dat ondanks de afstand, alles perfect in orde zal zijn. We kunnen al niet wachten! Alla prossima, bella Puglia!

Meer info over trouwen in Italie staat hier en hier.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.