Home > Travel > Liens Travel > Overnachten in het enige Parijse château

Overnachten in het enige Parijse château

Een citytrip naar Parijs. Dan denk je al snel aan een hip en trendy stadshotel. Maar het kan ook anders. Vlak aan Arc de Triomphe wandel je namelijk de wereld van Saint James Paris binnen. Het enige château in het centrum van de stad, met alles erop en eraan: een prestigieuze oprijlaan, een indrukwekkende trappenhal en een tuin om bij weg te dromen. Ontdek en droom met Lien en haar reisgezel Hannah mee.

Een vlotte treinreis en metrorit brengt ons naar het centrum van Parijs. Altijd druk, altijd vol leven. „3 minute walk” zegt Google Maps wanneer we ‘Saint James’ intikken. De wielen van onze trolleys weerklinken in de straat. Met nog zo’n honderd meter op de teller, tikt Hannah me aan: „ik denk dat ik het al zie…”. Gelijk heeft ze. Van op een afstand zien we het verlichte logo van het kasteel op een grote, open poort. Hoe dichterbij we komen, hoe meer we zien: een royale oprijlaan, een fontein en een vriendelijke portier die met een grote glimlach je bagage aanneemt. Zodra we door de poort wandelen, komen we in een nieuwe wereld terecht. Eentje die ons totaal doet vergeten dat we in het hart van een van de meest bezochte steden ter wereld zijn.

Soyez le bienvenue, mademoiselles!

We ontvangen de sleutel van onze suite in de mooie, grote lobby. We zien al een glimp van de trappenhal die bedekt is met authentiek tapijt. Exact zoals ik me een ‘château voorstel. Via diezelfde trappen begeleidt een medewerker ons naar de deur van onze royale kamer voor dit weekend. Ik knijp Hannah even in de arm. Wat-een-plek.! „Elke kamer is anders”, vertelt de receptionist onderweg. „Voor jullie kozen we een suite die uniek is dankzij de lichtinval.” De deur opent naar een grote suite, waar het zonnetje binnenschijnt via het glazen dak van de gang. Links de slaapkamer met een aansluitende grote, marmeren badkamer, rechts een salon met gastentoilet. Hier willen we liever nooit meer weg.

Dat moet de weduwe van de voormalige Franse president Adolphe Thiers ook gedacht hebben in de 19e eeuw. Toen richtte ze de Thiers Foundation op, waarbij ze jonge studenten steunde met beurzen. De besten van de klas mochten in haar koninklijk optrekje, Saint James, verblijven. Iets later huisden er ook prestigieuze clubs in. Wat vandaag dus een van de mooiste luxehotels van de stad is, was ooit een symbool voor het Franse culturele en intellectuele leven. Het bewijs daarvan? De mooi bewaarde bibliotheek. Daar kunnen hotelgasten vandaag terecht voor heerlijke cocktails, als aperitief om erna in het Michelin-restaurant van het hotel te dineren.

Ontbijt in het groen

Bij een echt château hoort ook een weelderige tuin. Dat ontdekken we aan het ontbijt. „Wenst u een tafeltje binnen of buiten?”, vraagt een vriendelijke dame. Ze wijst naar een overdekt terras, omringd door planten en bloemen. Daar hoeven we geen twee keer over na te denken. Dit lijkt op een terrasje ergens in de Provence. Terwijl we van een verse croissant genieten, horen we de vogels fluiten. Vlak erna trekken we enkele baantjes in het binnenzwembad, gevolgd door een saunasessie. Perfect om de dag in alle rust te beginnen, vooraleer we op ontdekking gaan in Parijs.

Dankzij de receptionist ontdekken we tijdens dit tripje ook heel wat mooie adresjes in de stad. Zo lunchen we in de Opera bij het hippe Coco, winkelen we in de luxewinkel Montaigne Market, wandelen we langs de indrukwekkende etalages op Place Vendôme en drinken we een koffie in het populaire Café de Flore.

Parijs verveelt nooit. Zeker niet als je in een kasteel verblijft. Meer info: www.saint-james-paris.com.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.