Home > Travel > Liens Travel > Lien Verwimp: Dit mag je van mijn reisjaar 2022 verwachten

Lien Verwimp: Dit mag je van mijn reisjaar 2022 verwachten

Het inmiddels begonnen jaar 2022 dient zich mooi aan (let’s not talk about corona). Zo ga ik trouwen in het mooie Italië en staat de lancering van mijn gloednieuwe reisplatform op de planning. Nooit eerder zat er zoveel spanning én enthousiasme in m’n lijf! Ook dit jaar ga ik al mijn reisavonturen met je delen op Chapeau. Van mijn vertrouwde reisgidsen, tot handige lijstjes en opmerkelijke anekdotes. Wat er allemaal op de planning staat, vertel ik je graag in deze blog.

1 Winterzon opzoeken: Gran Canaria

In 2021 werd ik verrast door de schoonheid van Tenerife. Vooral de indrukwekkende natuur zorgde ervoor dat ik niet kon wachten om meer van de Canarische Eilanden te ontdekken. First up: Gran Canaria. Ook dit eiland heeft voor mij typische connotaties als ‘all-in hotels’, ‘strandvakantie’ en ‘weinig te beleven’, maar na wat opzoekwerk blijkt niets minder waar. Ik ontdek het in februari en bezorg jullie nadien maar al te graag een reisgids.

2 Lancering reisplatform Daymaker

Het spannendste onderwerp op mijn lijstje: vanaf maart 2022 kun je mijn gloednieuw reisplatform gebruiken om zowel inspiratie te zoeken, als om te delen! Daymaker wordt binnenkort, na jaren werk, gelanceerd voor het grote publiek. Het wordt de plek om reiservaringen, dagplanningen en volledige vakantieroutes te gaan ontdekken. Daymaker matcht je met reizigers die hetzelfde leuk vinden als jijzelf, zodat je de tips vindt waarnaar je écht op zoek bent. Geen uren zoekwerk dus, wel zeer gericht advies. Op de hoogte blijven van de vorderingen? Volg @daymaker.travel dan via Instagram.

3 Huwelijk(sreis) in Italië

2022 wordt voor mij persoonlijk ook een heel liefdevol jaar. Ik ga ‘ja’ zeggen tegen mijn verloofde en soulmate Pieter. Dat we dat in Puglia gaan doen, maakt het extra speciaal. Samen met negentig hechte vrienden en familieleden heffen we begin juni het glas in de zon en tussen de uitgestrekte olijfgaarden. Hoe zo’n trouwerij eruit ziet, beschrijf ik met veel plezier op de website van Chapeau als in het papieren magazine. En, oh ja… had ik je al verteld dat onze huwelijksreis een roadtrip door heel Italië wordt? Bene bene!

4 Tips in eigen land

De ‘nieuwe wereld’ waar we sinds 2020 in zitten, heeft ook zijn goede kanten. Zo ondekten velen de schoonheid van onze eigen directe omgeving. Ik plan dit jaar opnieuw enkele leuke, vernieuwende wandelroutes. Daarnaast bezoek ik onder andere hotels en wijndomeinen in België en Nederland om jullie te inspireren.

5 Wishlist: Mexico

En dan zijn er natuurlijk de extraatjes. Die liggen nog niet vast, maar ik droom er intussen wel van. Eén van de landen waar in naar uitkijk is Mexico. De land lijkt me alles te hebben: een gevestigde eetcultuur, geschiedenis, mogelijkheden om te duiken, parelwitte stranden en een regenwoud. Ik merkte al op dat er redelijk geprijsde vluchten zijn vanuit Brussel, dus mogelijk komt er een weekje Mexico aan.

6 Wishlist: Menorca

Ik ben al jaar en dag fan van Ibiza en Mallorca (als je de zoekbalk op de Chapeau-website gebruikt, vind je mijn artikelen en reisgidsen erover terug) . Maar er is nóg een Balearisch eiland dat zeer de moeite waar schijnt te zijn. Kleiner, maar daarom niet minder mooi: Menorca. Ik hoop een ‘snoepreisje’ in mijn planning te fietsen om ook op dit eiland de mooiste plekken te ontdekken.

Zelf nog inspiratie nodig voor 2022? Aarzel dan niet om me om advies te vragen via mijn Instagram @lienverwimp. Happy travels!

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.