Home > Travel > Liens Travel > Ik ga trouwen.. in Italië!

Ik ga trouwen.. in Italië!

Wellicht is dit nu al mijn favoriete blog van dit jaar. Want mijn meisjesdroom kwam uit: ik ga trouwen! Begin dit jaar schoof mijn vriend Pieter me een ring om de vinger tijdens een romantische wandeling in een bos. De kaarsjes en gezellige lichtjes verraadden al dat er iets zou gebeuren. Traantjes van geluk. En toen moest het plezier nog beginnen… Het plannen van onze droomtrouw! Dat die niet in België zou plaatsvinden, wisten we al langer. Zoals het een reisblogger betaamt, is elke gelegenheid gepast om erop uit te trekken. En voor deze gelegenheid zéker. Volgend jaar zullen Pieter en ik ons jawoord aan elkaar geven in het mooie zuiden van Italië: Puglia. That’s amore…

Ik neem je mee naar september vorig jaar. Toen zowat heel Europa ‘code rood’ had en we last-minute van bestemming moesten veranderen. Het werd Puglia: ‘code groen’ en bereikbaar via Maastricht. Het volledige reisverhaal lees je hier. Wat ik toen echter nog niet vertelde, is dat Pieter en ik op slag verliefd zouden worden op deze regio. Het is er heel puur en volgens ons de vertaling van het échte Italiaanse leven. We werden er ondergedompeld in een wereld van dolce far niente, een heerlijke keuken en uiterst vriendelijke locals. Geen overbodige ditjes en datjes, gewoon genieten van het leven.

Twee dagen voor vertrek boekten we Masseria Le Cerase. Die was uitzonderlijk nog vrij en zag er prachtig uit. Maar op de foto’s nog lang niet zo speciaal als de ervaring in real life. Na een hobbelige, kilometerslange rit langs wijn- en olijfgaarden, zagen we een wit torentje tevoorschijn komen. Een eerste blik op het landhuis dat later onze harten zou veroveren.

Bij aankomst kwam het vriendelijke koppel Ada en Donato ons tegemoet. Na een zwaar corona-jaar waren ze maar wat blij om ons te verwelkomen. Met een grote glimlach leidden ze ons rond in het landhuis dat er al sinds 1800 staat. Eerst als boerderij, nu als vakantiehuis voor wie van de rust in Puglia wil genieten. En die rust voelden we er meteen. Terwijl we onze koffers uitpakten, kwamen Domenico en Francesca van Puglia Kitchen (catering en kookworkshops) aanrijden. De enige auto overigens die er in uren passeerde. We hadden die avond namelijk een Italian cooking class geboekt in de masseria.

Het verhaal van de kookworkshop vertelde ik je al in een eerdere blog, het magische moment vooraf nog niet. Pieter en ik zijn klaar voor een heerlijke culinaire avond en wandelen het avondterras op. De laatste zonnestralen van de dag vallen op ons gezicht. We zien een prachtige, vriendelijke vrouw een tafel dekken. Ze lacht en heet ons welkom. ‘Hi guys, so nice to meet you – welcome in Puglia! I’m Francesca.’ Francesca, de vrouw van chef-kok Domenico. maakte ons meteen warm voor de komende vijf dagen in het zuiden van Italië. We zouden de mooiste kleuren zien bij de avondzon, genieten van het eten en pittoreske stadjes ontdekken. Pieter en ik knijpen in elkaars arm en zijn enthousiast als kleine kinderen: zin-in!!. We zijn in onze nopjes.

Op dat moment hadden we nog niet door dat dit gesprek grote impact op ons zou hebben. ‘I’m also a wedding planner here in Puglia’, lacht Francesca even later. ‘It is the perfect destination to celebrate love. The temperature is always nice, the food is great and the locations are simply stunning. I love my job!’. Pieter en nemen haar enthousiaste antwoord in ons op, kijken rondom ons naar de uitgestrekte olijfgaarden en vervolgens naar elkaar: ‘hier gaan wij trouwen’.

Juni 2022 is het zover. We tellen de dagen af <3.

Ontdek hier en hier meer over trouwen in Italië.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.