Home > Travel > Liens Travel > De mooiste reistips voor het moment dat het allemaal weer mag

De mooiste reistips voor het moment dat het allemaal weer mag

Het is nog steeds niet zeker wanneer we weer met een gerust hart de wereld mogen ontdekken. Tot dat moment, is het dus aan de dromers. Want vooruitblikken mag uiteraard wel. Hieronder een lijstje dat nauw aan m’n hart ligt – een overzicht van mijn favoriete bestemmingen en reizen van de afgelopen jaren.

Weekendje Elzas, Frankrijk

Dichtbij huis, gemakkelijk met de auto te bereiken en toch écht het gevoel dat je er volledig tussenuit bent: de Elzas in Frankrijk. Ik ging er enkele jaren terug een weekend naartoe en was verrast door de mooie wandelroutes (tussen de wijnranken!), middeleeuwse dorpjes en de lekkere keuken. Ideaal voor wie er kort op uit wil, graag authentieke gezelligheid opsnuift en dat wil combineren met bijvoorbeeld een bergwandeling in de Vogezen. De uitgebreide blog hierover vind je hier.

Rondreis Zuid-Afrika

Mag het een stuk verder zijn, dan wijs ik je graag in de richting van de mooiste reis die ik tot nu toe heb gemaakt: Zuid-Afrika. Wat een klepper! Van indrukwekkende landschappen tot kustlijnen, culinaire verwennerij en wild life: dit land heeft het allemaal. Als je twee weken op reis kunt gaan tussen november en april, is dit hét land bij uitstek om zowel een relaxte als avontuurlijke tijd te beleven. Ik denk er op zijn minst nog wekelijks met een warm hart aan terug. Mijn verhaal over de reis vind je hier.

Roadtrip Mallorca

We gaan verder op de Mediterrane toer, met een roadtrip door Mallorca. Hier ging ik zonder verwachtingen naartoe, maar kwam terug met alleen maar positieve verhalen. Dit Balearisch eiland verrast je met helderblauwe baaien en wegen met uitzichten zoals die in films ziet. Komt als geroepen als je even weg wilt uit de dagelijkse rush en mañana mañana-gewijs wilt genieten. Ander voordeel: dit eiland is de thuishaven van één van de mooiste hotels waar ik ooit verbleef: Belmond La Residencia. Lees er alles over in deze blog.

Midweek Amalfikust, Italië

Van Spanje naar Italië, en dan ook meteen naar de plek die het Italiaanse dolce vita-gevoel ademt. Wie me volgt, weet meteen waar ik het over heb, want ik ben er door mijn enthousiasme ook al twee keer binnen korte tijd geweest: de Amalfikust. Een bekende toeristische plek, die toch authentiek en puur gebleven is. Met een scooter of huurauto baan je je een weg langs een waanzinnige kustlijn en prachtige gekleurde huisjes. Onderweg wuiven de locals je oprecht toe. Buongiorno! Perfect voor een midweek vakantie en handig te bereiken via een vlucht naar Napels. Hoteltip: Maison La Minervetta. Een uitgebreider verhaal staat hier.

Eilandhoppen Griekenland

Wil je de laid-back ‘Zuid-Oost Azië-vibe graag opzoeken met een leuke mix van lokale cultuur, de mooiste zonsondergangen, maar ook hippe, internationale horecaconcepten? Maar buiten Europa treden is toch nog wat spannend voor 2021? Dan stel ik je graag de Griekse eilanden voor. Met ferry’s hop je van eiland naar eiland, waar je telkens een ander soort Griekenland tegenkomt. Mykonos is de koning van toffe beachclubs en sunset bars, Paros is heel lokaal en onaangetast, Santorini op zijn beurt is ideaal voor wie in de mooiste hotels van vulkantische uitzichten wil genieten. In één week tijd kun je er al veel zien. Binnenkort een uitgebreidere reisgids hierover, op Chapeau!

Keep on dreaming and… stay safe <3.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.