Home > Travel > Liens Travel > Beeldige boetiekhotels: Casa Céu in Algarve

Beeldige boetiekhotels: Casa Céu in Algarve

Opgroeien in Mozambique, de liefde vinden in Zwitserland en vervolgens als koppel naar de Algarve-streek verhuizen om er een boetiekhotel uit te baten. Het klinkt als een roman, maar voor Lara en Dario Otelli is het werkelijkheid. Uit passie voor design en gastvrijheid openden ze Casa Céu in Olhão. Een plek waar je je meteen thuis voelt, in een schilderachtig stadje aan de zee. Met andere woorden: de uitgelezen plek om te onthaasten. Ik laat je er graag al een stukje van proeven, maar ontdek het vooral zelf – je zult er geen spijt van krijgen. Beloofd.

Blog Lien Algarve

Levensechte roman

Je moet het maar durven, het leven zoals je dat gewend bent achter je laten en opnieuw beginnen in een ander land. Het klinkt spannend, maar het is vooral ook magisch. Dat bewijst het sterke koppel Lara en Dario met hun fantastische avontuur aan de Algarve kust. Hun passie voor design, kunst, slow life en koken mondde uit in boetiekhotel Casa Céu. Een huis midden in de stad, opgedeeld in een grote keuken en leefruimte, vier kamers en een rooftop die je mond doet openvallen. Hier van een welkomstdrankje genieten terwijl Lara je vertelt waar de hidden gems in de omgeving liggen, met de ondergaande zon op je snoet, is geen straf.

Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve

Marrakech meets Ibiza

Bij het binnenwandelen van Casa Céu krijg je ‘Marrakech meets Ibiza’-vibes. Daarmee bedoel ik een warm gevoel, veel wit en zandkleur, cactussen, rustiek servies… Je voelt dat hierover is nagedacht. Dat komt al helemaal naar boven als Lara ons de kamersleutel overhandigt. ,,Elke kamer heef de naam gekregen van een typische boom uit de Algarve”, vertelt ze. ,,We proberen hier zo lokaal mogelijk te werken. In de keuken, in het interieur, maar ook in de kleine details.”

Hier hou ik van. Een verhaal dat tot in de puntjes klopt. Je voelt je hart hier letterlijk kloppen in het huis. Nu ik dit neerschrijf, mis ik de plek alweer.

Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve

Liefde op je bord

Lara is een echte keukenprinses, wat maakt dat het ‘s ochtends vroeg al uitkijken is naar wat er op je bord komt te liggen. Elke dag start hier met een huisgemaakte zoetigheid – denk aan vegan chocomousse of yoghurt met speciale frambozengelei – vers brood, cake van het huis en een bord met lokale kaas en vlees. Nooit zomaar op een bord gelegd, altijd met een kleurrijk bloemetje versierd. Fantastisch lekker! Eens per week legt het koppel hun gasten nog meer in de watten door op de waanzinnige rooftop een huisgemaakt diner te serveren. Niet alleen een moment om culinair te genieten, evenzeer om connectie te leggen met de andere hotelgasten. Samen een tafel delen levert altijd interessante gesprekken op.

Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve

Authentiek Olhão

De meeste toeristen gaan na aankomst in Faro direct richting de bekende kustlijn richting het westen. Maar in het oosten kom je het echte lokale leven tegen, en dat heeft zó veel (meer) charme! Olhão was voor ons dus de ideale plek als uitvalsbasis voor een unieke roadtrip aan de Algarve kust. Ik neem je graag mee naar een ochtend in dit schattige vissersstadje.

Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve

Wekker om 7 uur, want dan gaat hier de zon op. Camera om, zonnebril op en off we go. Honderden zwaluwen zijn al levendig wakker en vliegen rondjes rond de kerktoren. Onder de kerktoren worden locals stilaan wakker en genieten van een pastel de nata met een kop koffie. Ah, het zuiden. Stiekem droom ik ervan om ooit zo te kunnen ‘vertragen’. Nadat we door de straten verdwalen en de kleurrijke gevels op de foto zetten, is het tijd om de vismarkt te ontdekken. Elke voormiddag komen restaurants hier alle mogelijke soorten vis kopen, speciaal om te zien! Wij houden het bij een theetje in de zon en wandelen terug naar Casa Céu. Daar staat immers weer een nieuw ontbijt op ons te wachten. Lara en Dario verwelkomen ons met hun eeuwige glimlach. Het lijkt alsof we hier thuis zijn! I’ll be back <3.

Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve
Blog Lien Algarve
show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.