Home > Travel > Liens Travel > 5 zonnige citytrips voor de lente

5 zonnige citytrips voor de lente

Het startschot voor de lente is gegeven. Bloesems staan op de bomen en mensen genieten van langere avonden op het terras. Leuk in eigen land, maar nog leuker op bestemmingen waar al iets meer zonzekerheid is. Ik kies in de lente vaak voor een zuiderse citytrip, dus inspireer je graag met 5 verrassende steden om tussen april en juni te bezoeken.

lien

Sevilla

Zonovergoten Sevilla is altijd een goede keuze. De temperaturen lopen tijdens de lente vaak op tot 25 graden, hetgeen veel aangenamer is dan de gewoonlijke 40 (of hoger) graden in de zomer. Neem daarbij dat het nog niet te druk is en de hotels voor zachte prijsjes beschikbaar zijn, and there you have it: de ideale vitamine D citytrip.

Sevilla
Sevilla
Sevilla

Olhão

Deze kende je wellicht nog niet. Olhão is een klein stadje aan de Algarve kust in Portugal waar locals leven op het ritme van de zon. ‘s Ochtends wandel je naar de vismarkt, ‘s middags brengt de ferry je naar een nabijliggend eiland en ‘s avonds kijk je de zonsondergang bij het natuurpark Riu Formosa. En dat alles met een temperatuurtje dat in de lente vaak tot wel 26 graden stijgt. Hoteltip: Casa Céu.

olhao

Athene

Athene bruist. Van de cultuur, de architectuur én van de zon. Tijdens de lentemaanden zijn de straten bezaaid met bloeiende bloesems en groene parken, het ideale decor voor een pittoreske citytrip. Ook de bekende Akropolis baadt dan in zacht zonnelicht. Maar wist je ook dat je vlakbij de Griekse hoofdstad aan het strand kunt liggen? Heerlijk om hier al kort even van een zomergevoel te genieten. Wedden dat je met een bruine snoet terugkomt?

Split

Ook Split is zo’n bestemming waarbij je nabij de historische stad op het strand kan uitrusten. Ik vond er strandbar ‘Gooshter’ waar je fantastisch lekker eet. Aanrader! In deze Kroatische stad zelf kijk je je ogen uit op alle historische bezienswaardigheden (dit was ooit het decor van Game of Thrones), waar altijd een terrasje in de buurt is.

split

Granada

Eindigen doe ik met een must voor cultuurliefhebbers: Granada in Zuid-Spanje. Dankzij de kleurrijke architectuur waan je je hier af en toe in Marokko. Hier geen strand, maar wel een van de mooiste middeleeuwse paleizen ter wereld: Alhambra. Een levend schilderij!

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.