Home > Travel > Liens Travel > 5 x bijzondere restaurants in Londen

5 x bijzondere restaurants in Londen

Ga je binnenkort naar Londen en ben je op zoek naar de beste restaurants voor fijnproevers? Dan ben je aan het juiste adres! Ik plande een heel weekend in de Engelse hoofdstad, op zoek naar restaurants waar je nog lang over napraat. Het resultaat? Een beknopt, maar compleet lijstje met vijf bijzondere restaurants. Enjoy, foodie!

Lunch restaurant: Lyle’s Shoreditch

Veel licht, een ‘kantine’ look & feel én een Michelin-ster: Lyle’s heeft het allemaal. Maar dan wel een Michelin-ervaring die iets toegankelijker is die dan in België of Nederland, dus laat het je niet afschrikken om hier tijdens lunchtijd een tafeltje te reserveren. De gerechten zijn één voor één fantastisch lekker. Van een origineel artisjokgerecht, tot mosselen in een smaakvol sausje en rundstartaar zoals je die nog nooit gegeten hebt. Eén ding hebben de gerechten gemeen: ze zijn gemaakt van seizoensgebonden ingrediënten en op minimalistische manier bereid. Ik zou zeggen: laat je verrassen!

Restaurant Lyle's Shoreditch Londen
Restaurant Lyle's Shoreditch Londen
Restaurant Lyle's Shoreditch Londen

Lunch restaurant: Padella

Dit is er eentje voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. De keten Padella vind je op twee plaatsen in Londen, die allebei hetzelfde menu serveren. Je kiest er tussen enkele pasta’s die in een grote open keuken worden bereid. Wat er op je bord ligt, lijkt wel recht uit de keuken van een Italiaanse nonna uit Toscane te komen. Niet teveel ditjes en datjes, zodat de chef zich op de pure smaken van zijn spaghetti ragù of cacio e pepe kan focussen.

Restaurant Padella Londen
Restaurant Padella Londen

Diner restaurant: Zephyr Notting Hill

Midden in de drukke straten van Notting Hill en de bijhorende antiekstalletjes, ligt Zephyr verscholen. Vanaf de straat zie je een chique, zwart gebouw, maar zodra de deuren openen kom je in een gezellige, kleurrijke setting terecht. Vlotte obers wijzen je de weg naar je tafel. Elk met een andere decoratie, maar het past allemaal perfect samen. Op je bord komen verschillende sharing dishes die geïnspireerd zijn op de Griekse keuken. Het ideale avondrestaurant, als je ‘t mij vraagt.

Restaurant Zephyr Notting Hill Londen
Restaurant Zephyr Notting Hill Londen

Diner restaurant: Bar Crispin’ Soho

Dit is een restaurant tip voor hippe vogels. Bar Crispin’ ligt middenin de bruisende straten van Soho in het centrum van London, met maar een tafel of 8 om te bedienen. Sfeer en gezelligheid: 10/10. Binnen enkele minuten staat er een huisgemaakte cocktail of natuurwijn op je tafel, en kies je voor enkele gerechtjes om te delen. De muziek staat er iets harder, dus dit is het ideale restaurant om in de mood te komen voor een avondje uit in London.

Restaurant Bar Crispin’ Soho Londen

Diner restaurant: Arros QD, Soho

Een bekende Spaanse chef opende jaren geleden Arros QD in het centrum van London. Zijn doel? De authentieke Spaanse smaken op tafel brengen, met een moderne twist. En ik kan je uit ervaring zeggen: daar slaagt hij in met glans. Van paella tot gegrild vlees en kleinere, verfijnde gerechtjes: het is hier moeilijk kiezen!

Arros QD Soho Londden
Arros QD, Soho
show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.