Home > Travel > Liens Travel > 24 uur Bilzen

24 uur Bilzen

Ik woon in Bilzen en daar ben ik trots op. Een stad vol leven én vol groen. Mijn dagen vrijaf worden hier moeiteloos ingevuld met nieuwe adresjes. Ik wijs je graag de weg naar de leukste, meest verrassende activiteiten tijdens een nieuwe 24u in bruisend Bilzen.

09.00 uur: Wakker worden in het Munsterbos

Als ik een wandeling moet kiezen die je in Bilzen écht gedaan moet hebben, is dat de lange route in het Munsterbos. Dit betoverende bos brengt je over pittoreske paden naar beekjes, weilanden en diverse landschappen. Ontwaak hier op een actieve manier, met tsjirpende vogels als achtergrondmuziek. Als je muisstil bent, kom je hier trouwens wel eens meer wildlife tegen. Tijdens mijn vorige wandeling werd ik vergezeld door een vos en twee reetjes!

13.00 uur: Kaaspicknick Alden Biesen

Met delicatessezaak Kaazus is Bilzen sinds kort een kaaswinkel rijker. Ze weten als geen ander hoe ze hun klanten in de watten moeten leggen. Samen met de toeristische dienst brachten ze namelijk een kaaspicknick op de markt. Reserveer ’m op voorhand en ga vervolgens naar de weiden rond kasteel Alden Biesen om te genieten van deze culinaire kaasplank on the go. Alden Biesen blijft met stip mijn favoriete picknickplek in Limburg.

15.00 uur: Nieuwe trends winkelen

Bilzen ontpopt zich steeds meer als winkelstad. Daar zorgen enkele verrassende boetieks voor. Zo is Chloé Concept Store al jaren mijn vaste adres voor fleurige jurkjes, schoenen en minerale make-up. Ik spring ook af en toe bij Joren en Rudy van iO Opticians binnen voor een hippe zonnebril. En een pauze tussendoor neem ik op het gezellige marktplein. De terrasjes hier zijn altijd gezellig gevuld!

17.00 uur: Aperitief met lokale wijn

Tijd voor een heerlijke aperitief. En niet zomaar een. De Italiaanse familie Celli streek namelijk neer in Mopertingen – vroeger Mont Pertin genoemd – omdat de vruchtbare bodem en het glooiende landschap uitstekend zijn voor wijnproductie. Niet veel later werd wijndomein Montepertini geboren. Een fantastische twist tussen Bilzen en Italië. Kom er genieten van lokale wijn op een idyllisch terras, met zicht op de wijnranken. Feëriek!

20.00 uur: Verfijnde sushi bij Nif

Voor een gezellige culinaire avond wijs ik je naar de Aziatische keuken van Nif. Het interieur alleen al is een bezoekje waard. Maar wanneer vervolgens de verfijnde sushi en Aziatische gerechten op je bord liggen, gaan je ogen pas echt blinken. De chef kan er hier wat van. Creatief en vernieuwend. Fijnproevers: dít is jullie adres!

23.00 uur: Boetiekhotel Beila

Niet geheel toevallig is mijn hotelaanbeveling héél dichtbij. Nif is namelijk het restaurant van boetiekhotel Beila, voor mij de meest charmante accommodatie van de stad. Pal in het centrum, en elk van de tien kamers met oog voor detail ingericht. Leuke plus: hier hangt vaak nieuwe kunst aan de muren. Ook je culturele hart wordt dus opgehaald!

10.00 uur: Groene, groener, groenst

Tijdens mijn dagelijks ‘blokje om’ mijn huis in Waltwilder zoeven er vaak open, elektrische wagentjes voorbij. Altijd gevuld met lachende mensen die genieten van het landschap. Dit is dan ook een van dé speciaalste ervaringen van de stad. Boek jouw Groen Wagentje, kies een themaroute en ontdek zo’n 45 kilometer van Haspengouw. De ideale afsluiter van 24u in Bilzen.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.