Home > Travel > Liens Travel > 24 uur Bilzen met Lien Verwimp

24 uur Bilzen met Lien Verwimp

Enkele jaren geleden volgde ik de liefde naar het groene Waltwilder, een deelgemeente van Bilzen. Sindsdien woon en ontdek ik maar wat graag in deze gezellige Limburgse stad. Een thuismatch dus, deze 24u-editie! Geen betere locatie om je vol vertrouwen een dagplanning met mijn favoriete adresjes en activiteiten voor te schotelen.

10.00 uur : Bruisende binnenstad

Een gezellig plein met bruisend leven op de terrassen, koffiebars en hippe boetieks. Daarvoor moet je in Bilzen zijn! In de binnenstad is alles binnen handbereik voor een ochtend vol ontdekkingen. Ik wijs je graag naar de kleurvolle conceptstore Chloé, de verfijnde Italiaanse delicatessenzaak Olio Vino en Wokka Mokka, een koffiebar waar je je leesvoer uit een gigantische selectie stripboeken kiest. Geen grote ketens, wel unieke lokale concepten.

13.00 uur: Briers’ binnentuin

Pal in het centrum ligt de fraaie binnentuin van bakkerij, B&B én restaurant Briers. Ik koop hier steevast mijn verse koffiekoeken op zondagochtend, maar ben ook gecharmeerd door de eenvoudige, maar smaakvolle keuken. Ideaal voor een lunch in de zon nadat je het centrum hebt verkend.

15.00 uur: Kasteelwandeling bij zonsondergang

Mijn absolute favoriet in dit lijstje: de velden rondom kasteel Alden Biesen. Dit historisch gebouw bestaat al sinds 1220 als culturele site. Vandaag is het de thuis van veel events (zo kun je er jaarlijks bloemenweelde Fleuramour en het unieke Schotse Weekend bezoeken) en een wandelparadijs. Ga hier in de namiddag naartoe om de geschiedenis en de prachtige natuur te ontdekken. Blijf er tot zonsondergang – het zicht van de oranje zon die achter de kasteeldaken verdwijnt is een uit de duizend. Extra mooi in het bloesemseizoen!

19.00 uur: Tafelen bij Nif

Voor internationale allures in Bilzen moet je in boetiekhotel Beila zijn. Dat kan om te slapen, maar evengoed om gastronomisch te genieten. En hoe – de inrichting van restaurant Nif komt juist uit een boekje. Eigenaar Karlo werkte hiervoor onder anderen samen met Kevin Oyen, een artistieke staalkunstenaar uit… Bilzen. Lokaal ambacht op zijn best. Terwijl je ogen zich bezighouden met dat mooie interieur, kunnen je smaakpapillen zich focussen op een verrassend menu. Food with an attitude, noemen ze het zelf, en ik kan hen alleen maar gelijk geven.

22.00 uur: Overnachten in Martin’s Rentmeesterij

Voor een nacht in royale stijl gaan we terug richting Alden Biesen. Daar renoveerde de luxueuze Martin’s keten een rentmeesterij uit de dertiende eeuw. Bij het binnenstappen van de lobby overvalt je meteen een gevoel van rust. De kleuren van het interieur passen perfect bij de verzorgde tuin, die je door de indrukwekkende raamgestaltes kunt aanschouwen. Helemaal zen worden? Boek dan een massage in Martin’s wellness.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.