Home > Travel > Tourtip van Raymond: 20e rit Libourne – Saint-Émilion

Tourtip van Raymond: 20e rit Libourne – Saint-Émilion

Dé wijntijdrit van deze Tour. Het merendeel van deze 31 individuele kilometers gaat door de wijngaarden. Het parcours lijkt deels op dat van de Tour van 1996 toen er ruim 63 kilometer tegen de klok van Bordeaux naar Saint-Émilion werd afgelegd. Natuurlijk kan ik bij deze rit tientallen wijnen halen. Ik heb echter voor een wijn gekozen die specifiek bij één renner past voor wie deze rit eigenlijk op zijn lijf was geschreven. Helaas is hij er dit jaar niet bij.

Vandaag drinken we Château Tour du Moulin, een Grand Vin de Bordeaux uit Fronsac. Ik weet dat Tom Dumoulin ook soms van de betere wijnen kan genieten en een speciale liefde voor vooral de Italiaanse en Argentijnse wijnen heeft. Ik heb hem gevraagd of hij deze wijn kende. ‘Een prima zwaardere wijn’, liet hij me weten. Zelf vind ik het een uitgebalanceerde wijn waarin duidelijk te proeven is dat hij op hout gerijpt is en het donkere fruit zoals braam en pruimen de smaak accentueert. De finale is goed. Wat dat betreft hopen we dat de renner op ‘zijn’ wijn gaat lijken. (RK)

Chateau Tour du Moulin, Fronsac – Prijs: 18 euro

Donkerrood van kleur. In de neus veel zwart en donker fruit (bramen, cassis en pruim) met mooie tonen van het hout (23 maanden op 1 jaar oude vaten). Verder mokka, potloodslijpsel, laurier, kaneel en goede mineraliteit. De Tour Moulin heeft een zachte, verleidelijke textuur, prettige zuren, balans en goede finale!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.