Home > Travel > Koninklijke Onderscheiding voor VVV-directeur Anya Niewierra

Koninklijke Onderscheiding voor VVV-directeur Anya Niewierra

De algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg kreeg de hoge Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor duurzaam toerisme in zowel Limburg, Nederland als Europa. Niewierra kreeg de versierselen woensdag 26 april opgespeld door Burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens van de gemeente Gulpen-Wittem.

De in Kerkrade geboren Anya Niewierra (1964) is in Nederland een van de pioniers op het vlak van duurzaam toerisme. In Zuid-Limburg stimuleerde ze bijvoorbeeld initiatieven om de verkeersmobiliteit terug te dringen, het gebruik van streekproducten te bevorderen, het landschap te beschermen en het toerisme te spreiden van hotspots naar minder bekende gebieden, waaronder naar Parkstad Limburg, de voormalige Oostelijke Mijnstreek. Anya Niewierra was mede opsteller van het winnende bidbook waarmee Parkstad Limburg in 2016 de prestigieuze Tourism for Tomorrow Award van de World Travel & Tourism Council.

Ook buiten Limburg was en is Anya Niewierra actief in vele werkgroepen. Van 2017 tot 2021 was zij bijvoorbeeld bestuurslid van de VVV Groep Nederland. Vanaf 1995 bevorderde ze de toeristische samenwerking binnen de Euregio. Tussen 2010 en 2012 maakte ze ‘de sprong naar Brussel’ als mede-oprichter en eerste president van de Association EDEN (European Destinations of Excellence). Sinds 2016 zit Niewierra in het bestuur van NECSTouR, een Europees netwerk van 41 grote toeristische regio’s uit 20 landen dat zich in samenspraak met de Europese Commissie inzet voor de bevordering van duurzaam toerisme in Europa.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.