Home > Travel > Liens Travel > Kerstfreaks: rep u naar Hannover

Kerstfreaks: rep u naar Hannover

Auteur: Lien Verwimp

We hebben er even op moeten wachten, maar het najaar is officieel begonnen. De temperatuur is tot onder de tien graden gezakt, winkels zetten hun favoriete kerst-afspeellijst op en veel mensen gaan de deur niet uit zonder handschoenen. Leuk? Mwah... Behalve dat kerst-gedeelte dan! Er zijn er véél die daar van houden. Tenminste, als we de social media mogen geloven. Online lijkt het wel alsof er elk jaar honderden kerst-freaks bijkomen. Je kent ze wel: mensen die midden augustus al staan te popelen om de kerstversiering op te hangen. Of die te pas en te onpas All I Want For Christmas opzetten. Herken je ‘t? Lees dan even verder om de bestemming van je dromen te ontdekken.

 

Ja, kerst is ook gewoon erg gezellig. En zeg zelf: die paar dagen eind december zijn eigenlijk nét te weinig om er ten volle van te genieten. Je kunt het wel iets oprekken door een kerstborrel of kerstmarktje hier en daar, maar uiteindelijk is het altijd snel weer voorbij. Dus waarom niet begin december al beginnen met de pret?! In de Duitse deelstaat Nedersaksen liggen de ’tien romantische stadjes’, die op ’n boogscheut afstand van elkaar allemaal enorm veel (kerst)gezelligheid te bieden hebben. Niets boven verlichte vakwerkhuisjes, échte bratwurst en een rondleiding van de Kerstman himself. De troeven van Nedersaksen op ’n rijtje.

Kerst op het water
In Braunschweig kun je heerlijk ronddwalen op de charmante kerstmarkt die al sinds 1505 wordt georganiseerd. Denk aan traditie, zonder de commerciële standjes die je in de Benelux steeds vaker tegenkomt. En om het nog unieker te maken, kun je in deze stad glühwein drinken op een vlot met een houten afdakje. In de slotgracht rondom het Dankwarderode kasteel zorgen de talrijke lichteffecten voor een echt spektakel.

Kerstmarkt? Kerstbos!
Ook in Goslar gaan ze nét dat stapje verder. Hier brengen zo’n zestigtal verlichte dennenbomen je gegarandeerd in de juiste kerststemming. Met kerst- en beiaardconcerten in de kerken en een groot aanbod aan optredens, verveel je je er niet snel. Honger? Proef dan de Pfefferrolle, een pikantere versie van Duitse braadworst.

Culinaire hoogstandjes
Duitsland is meer dan bier en worst. En dat merk je enorm tijdens de kerstperiode, want dan stalt elke stad met trots zijn eigen specialiteit uit in verschillende kraampjes op de kerstmarkt. Nedersaksen is hier koning in, want zijn tien romantische stadjes hebben elk een uniek hapje of drankje. Mijn favorieten: Jägerwein in Wolfenbüttel (need to say more?), Pumpernickel in Hildesheim en Baumkuche in Celle.

  

Hoogtepunt in Hannover
De grootste stad van Nedersaksen, pakt traditiegewijs ook het grootst uit. Hier spelen in de maand december maar liefst 190 kerststalletjes de hoofdrol. Ook de cultuurliefhebber is hier op z’n plek, want op meer dan vijftig podia kun je concerten meepikken. Wensen komen dan weer uit als je een bezoekje brengt aan het ‘Wishing Well Forest’, waar vijftig verlichte bomen je in een levensecht sprookje terecht laten komen.

Zo, beste kerstfreak, dan mag je nu nog eens All I Want For Christmas… opzetten. En dan, boeken maar!

____________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.