Home > Travel > Kerst in Londen: de leukste adresjes

Kerst in Londen: de leukste adresjes

Nu Halloween achter de rug is, beginnen steden stilaan met hun kerstverlichting. Ja, een vreugdekreetje mag! Niks zo mooi als warme lichtjes in de straten. Voor mij is de eindejaarsperiode hét moment om op citytrip te gaan. Exact om die reden. En waar is de kerstsfeer beter dan in… Londen? Lees verder voor mijn tips in de Engelse hoofdstad.

Belmond, The Cadogan Hotel

Wie naar Londen gaat, zal op zoek moeten naar een mooi hotel. Een centrale uitvalsbasis. Daarvoor wijs ik je graag naar het chique The Cadogan, één van de prestigieuze Belmond Hotels. Elk detail hier laat het verleden en het heden perfect in elkaar overvloeien. In de traditionele suites, met alles erop en eraan, voel je je de koning te rijk.

Mayfair Mercato Food Hall

Wat tot 1974 nog een kerk was, doet vandaag dienst als hippe food hall in het centrum van Londen. Ga naar Mayfair Mercato tijdens lunchtijd en laat je verrassen door de twee verdiepingen met wereldkeuken foodtrucks en de wijnkelder. Wat ze allemaal gemeen hebben? De ingrediënten zijn vers en duurzaam. En jij kunt achteraf vertellen dat je gegeten hebt in het decor van eeuwenoude kerk.

Coppa Club Tower Bridge

Bij slecht of koud weer ga je meestal binnen zitten, maar in een stad als London is dat zonde! Daar vond de Coppa Club aan de Tower Bridge iets op: glazen iglo’s. Enorm Instagrammable en tijdens de kerstperiode prachtig aangekleed. Reserveer enkele weken voor je verblijf om zeker te zijn van een plekje.

Schaatsen aan het Natural History Museum

Geen kerst citytrip zonder te schaatsen. Elke grote stad pakt ermee uit, en London blijft niet achter. Hun schaatsbaan staat te blinken aan het Natural History Museum met een gigantische kerstboom in ’t midden. Extra reden om te gaan: het is het allerlaatste jaar dat je op deze plek kunt schaatsen. Vanaf 2023 wordt de ruimte namelijk gebruikt voor een stedelijk natuurproject van het museum.

Kew Gardens Christmas Trail

Een bezoekje waard in élk seizoen: de “Kew” botanische tuinen. Maar het is extra magisch van 16 november 2022 tot en met 8 januari 2023. Dan kun je na zonsondergang de “Christmas Trail” wandelen: een tocht van twee kilometer met een indrukwekkend lichtspel, foodtrucks en verrassingen in de kerstsfeer onderweg.

Kerstlichtjes in de winkelstraten

Een klassieker, maar ‘ie mag niet ontbreken in dit lijstje: de indrukwekkende kerstverlichting in de grote winkelstraten van London. Vooral in Oxford Street en Regent Street kijk je je ogen uit op de fantastische creaties die boven de straten hangen.

De mooiste kerstgevel: The Churchill Arms

Eén van de meest feestelijke pubs in London is zonder twijfel “The Churchill Arms”. Dat heeft alles te maken met hun voorgevel. Die is een jaar lang bedekt met duizenden bloemen, en zo ook met kerst! Dan wordt het omgetoverd tot wat lijkt op het huis van de kerstman. De bloemen worden dan vervangen door wel 80 kerstbomen en heel wat lichtjes. Ga hier binnen voor een glühwein of wandel gewoon langs voor een kiekje van deze speciale plek.

DON’T: Hyde Park Christmas Market

Even belangrijk als wat je wel moet doen, is wat zeker niet op je lijstje moet staan. Dat is de gigantische kerstmarkt in Hyde Park. Je loopt er verloren tussen de vele kraampjes, maar ze vergaten de “ST” in het woord “Kerstmis”.

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.