Home > Culinair > Kasteel Wittem helemaal gestript en heringericht

Kasteel Wittem helemaal gestript en heringericht

Negen maanden heeft de verbouwing van hotel-restaurant Château Wittem geduurd. Langer dan verwacht, maar het historische gebouw is dan ook helemaal gestript van binnen en heringericht, van de vloeren tot de leidingen, en natuurlijk de stoffering.

Het Duits-Nederlandse ondernemerspaar Nicole en Alexander Wilden is niet over één nacht ijs gegaan. „Het was inderdaad meer werk dan gedacht, maar na negen maanden ‘zwangerschap’ hebben we er wel iets heel moois voor gekregen”, vertelde Alexander Wilden bij de opening.

Zijn zus Victoria heeft de dagelijkse leiding over het hotel-restaurant dat mikt op een internationale markt, gezien de luxe die het huis nu te bieden heeft. Het restaurant, de kamers, alles is helemaal opnieuw ingericht en daarbij is gekozen voor een ingetogen maar luxe stijl, goed passend bij dit kasteel uit de 12e eeuw.

Ook het niveau in de keuken in het inpandige restaurant Julemont  worden de komende tijd naar een hoger plan getild. Sven Nijenhuis, de talentvolle zoon van chef-kok Otto Nijenhuis, is blij dat hij na de lange periode van wachten nu eindelijk aan de slag kan. „We hebben heel veel geproefd en geëxperimenteerd, nu kunnen we het in de praktijk gaan bewijzen.”

Bij de opening waren onder meer burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens en oud-politicus René van der Linden aanwezig.

Frank Klement van Klement2 Rentmeesters vierde het feit dat hij z’n steentje had bijgedragen door het buitengebied van het kasteel te beheren. Ook vergunningstechnisch. „En dat is tegenwoordig een hele uitdaging bij zo’n monument, de eisen van de overheid liggen tegenwoordig heel hoog. Maar het is gelukt.”

En toen was er tijd voor champagne en een bezichtiging van de fraaie kamers en de goed gevulde wijnkelder.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.