Home > Travel > Jekerkwartier op de klassieke toer

Jekerkwartier op de klassieke toer

Auteur: Maarten van Laarhoven

Zondag 19 juni wordt in Maastricht de tweede editie van Jekerklassiek gehouden: een laagdrempelig en gratis festival voor klassieke muziek op verrassende locaties. Jekerklassiek is een initiatief van Café Sjiek, Le Marais Deux, Galerie DIS, Café Forum, Baccara, Teazone, Café Lure, Vioolbouwer Rijsemus en  philharmonie  zuidnederland. De organisatie is in handen van de stichting Jekerklassiek, die het programma afgelopen vrijdag 22 april bekendmaakte tijdens een bijeenkomst van het bestuur en de ambassadeurs.

Dit jaar zal Jekerklassiek voor een belangrijk deel in het teken staan van de Maastrichtse componist Jean Lambrechts, die dit jaar zijn 80e verjaardag viert. Op initiatief van Stichting Maastrichtse Componisten onthult Burgemeester Annemarie Penn-Te Strake bij diens woonhuis een plaquette. Aansluitend verricht zij de opening van het festival Jekerklassiek 2016 bij Café Sjiek, waar het A’meuse Saxofoonkwartet een door Jean Lamrechts gecomponeerd stuk ten gehore zal brengen.

Ensembles van philharmonie zuidnederland, het Conservatorium Maastricht én het Conservatorium Tilburg spelen licht-klassieke muziek op diverse locaties, waarbij het Jekerkwartier op unieke wijze gepresenteerd wordt aan het publiek. Met Jekerklassiek willen philharmonie zuidnederland en het Jekerkwartier hun diversiteit tonen en tevens laten zien  hoezeer zij zijn verankerd in de stad Maastricht. 

Jekerklassiek vindt plaats op 19 juni vanaf 12.30 uur. Het evenement is gratis toegankelijk. 

Foto’s: Luc Hommes 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.