Home > Travel > Liens Travel > Je hele vakantie in een hotel: go of no-go?

Je hele vakantie in een hotel: go of no-go?

Auteur: Lien Verwimp

 

Een vlucht nemen richting het buitenland om vervolgens de hele vakantie binnen de muren van het hotel te blijven hangen. Het klinkt een beetje als een nachtmerrie. Maar ieder z’n ding, natuurlijk. Tot nog niet zo lang geleden zat ik erg uitgesproken in kamp ‘nee’. Maar toen begon ik officieel aan m’n full-time job. En heb ik dagelijks last van namiddagdipjes waarin ik droom van een bed. En rust. Chille avondjes. Word ik oud? Of is het als werkende mens gewoon helemaal niet zo gek om te verlangen naar pure rust, en niets meer dan dat? Een weekendtrip naar Marbella heeft me even doen spieken bij kamp ‘ja’. En ik moet zeggen: zo slecht zag het er nog niet uit…

Een drukke (of eerste) full-time job betekent standaard twee dingen: je hebt eindelijk een eigen budget, maar ook een stuk minder tijd. Dus die schaarse vrije momenten better be good. Het beste van dit alles: je splinternieuwe spaarpotje zorgt ervoor dat je nét iets minder moet nadenken dan toen je je uitjes met het geld van je studielening moest betalen. Okay, sparen moet natuurlijk ook gebeuren. (Vorige week ben ik begonnen met pensioensparen, help. Nog zo’n signaal van oud worden). Maar als het tijdens een druilerig weekend in België 30 graden blijkt te zijn in Zuid-Spanje… #yolo.

En daar stond ik dan. In kamp “Ja, ik blijf graag binnen de muren van het hotel”. Omdat het er héérlijk toeven is. Totaal geen plek die het all-in gevoel uitstraalt, maar een hotel waar je gewoon vanzelf dagenlang kunt blijven. Kamers die uitkijken op een oneindige zee, palmbomen die zachtjes meebewegen met de stille wind, een live saxofonist die Cafe del Mar-deuntjes speelt terwijl je nog eens van je Cosmopolitan sipt, ober Jorge die je met een aanstekelijke glimlach pan con tomate & jamón iberico brengt, luxeuze strandbedden en een interieur om u tegen te zeggen. Dames en heren, ik stel u voor: Amàre Marbella. Hemel op aarde aan de Costa del Sol. Geen standaard all-in hotel, maar formules op ieders maat aangeboden. En heb je net als ik last van die vervelende namiddagdipjes, is dit dé plek om je batterijen op te laden.

  

Wis even alle associaties die je geheugen heeft opgeslaan als het aankomt op typische hotelvakanties. Ikzelf zou op dit moment ook nog steeds sceptisch zijn, geloof me. Bij Amàre maakte ik voor het eerst kennis met adult-only – en wat een verschil! Aan het zwembad of strand liggen is door dit concept geen drukke bedoening, en ook het menu en de service zijn erop afgestemd. Verder is het hotel zo ingedeeld en aangekleed dat je je een heel weekend kunt amuseren. Tenminste, als jouw definitie van amuseren zich ook ergens tussen culinair genot en toegankelijke luxe bevindt. Geniet even mee van onderstaand sfeerbeeld.

  

  

Het hele adult-only concept gaat natuurlijk verder dan een volwassenenmenu en een rustig zwembad. Zo gaat Amàre elk seizoen een samenwerking aan met een lokale kunstenaar, die op iedere verdieping de artistieke aankleding verzorgt. Weer nét dat beetje extra.

En voor wie net als ik kamp ‘nee’ toch niet volledig wil verwaarlozen (no worries, ik ben geen overloper en beloof plechtig dat ik je op elke bestemming van de meest speciale hotspots blijf voorzien 🙂 ), zijn er in het hotel leuke fietsen beschikbaar. Hiermee kun je de hele dijk verkennen en de gezellige haven of oude stad bezoeken.

  

Kan al niet wachten tot hun vestiging in Ibiza opent, voor een gloednieuwe spiek-sessie in kamp ‘ja’. #overloper.

Meer info en boeken: www.amarehotels.com.

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.