Home > Travel > Inspirerende aftrap ‘Cross Border Design Contest’

Inspirerende aftrap ‘Cross Border Design Contest’

Auteur: Elise Crutzen

De eerste editie van de Cross Border Design Contest werd gisteren op inspirerende wijze geopend. Zo’n tweehonderd designstudenten, bloggers, journalisten en andere geïnteresseerden woonden de lancering van deze nieuwe ontwerpwedstrijd bij – een initiatief van Connect Limburg, Leolux, MAFAD en MOSA – waarbij jonge créateurs de opdracht kregen om een meubelstuk te ontwerpen dat het DNA van Limburg reflecteert.

Live jazzmuziek, warme koppen koffie, gebakjes en het bijzondere meubilair van Leolux in de cleane, rauwe ruimtes van MOSA Flagship Store zorgden maandagochtend voor een warm welkom. De daaropvolgende prikkelende speeches, discussies en masterclasses van onder meer MOSA, Leolux, Connect Limburg, gedeputeerde Ger Koopmans van de Provincie en Ron Arad – de wereldwijd beroemde ontwerper uit Tel Aviv – schonken de deelnemers aan deze wedstrijd voldoende tips, motivatie en ideeën.

Zo werd tijdens de kick-off Limburg neergezet als een broeiplek voor talent. Als een plek om na afstuderen te blijven, omdat er onder meer veel te leren valt bij relatief kleinere maar succesvolle bedrijven. Het grensrijke Limburg zou zorgen voor kansen, een wereld openen. Of zoals Conny Moonen, directeur Connect Limburg, het verwoordde: „Het klein-Europa-karakter van deze provincie: de combinatie van een gezonde dosis Hollandse nuchterheid en persoonlijkheid, een beetje Duitse Gründlichkeit en een vleugje ‘joie de vivre’”.

Honderd 3e- en 4e- jaars studenten nemen deel aan deze eerste editie van de Cross Border Design Contest. Ze zijn afkomstig uit kunstacademies van Düsseldorf, Genk tot aan Londen. Tot aan het voorjaar van 2017 krijgen zij de tijd om het winnende meubelstuk te ontwikkelen, dat vervolgens door Leolux in productie zal worden genomen.

 

Foto’s: Connect Limburg

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.