Home > Travel > In je eentje op reis gaan: wat zijn de voordelen?

In je eentje op reis gaan: wat zijn de voordelen?

Je hoort er veel mensen over en misschien staat het ook wel op jouw bucketlist: in je eentje op reis gaan! We kunnen het je absoluut aanraden om dat gewoon eens te gaan doen. Alleen reizen heeft namelijk verschillende voordelen! Lees verder om erachter te komen wat die voordelen zijn.

Je hoeft met niemand rekening te houden

Eerlijk is eerlijk: we ergeren ons allemaal wel eens aan ons reismaatje. Of het nu je partner is, een familielid of een vriend: dat maakt verder weinig uit. Als je in je eentje op reis gaat, hoef je lekker met niemand rekening te houden. Je kunt doen wat jij wilt! Als jij zin hebt om de hele dag in je bikini op het strand te liggen, is er niemand die je tegenhoudt. Of trek juist je zomerjas dames aan en wandel urenlang door een stad – totdat jij geen zin meer hebt. Je hoeft je invulling van de reis aan niemand te verantwoorden. Is dat geen heerlijk vooruitzicht?

Ervaar het gevoel van vrijheid

Als je het ultieme gevoel van vrijheid wilt ervaren, is alleen reizen ook een absolute aanrader. Je hoeft immers met niemand rekening te houden: doe wat jij wilt. Het helpt je ook nog eens om naar je eigen gevoel te leren luisteren. Dat draagt nu juist zo bij aan dat gevoel van vrijheid! Jij bent in je eentje op de plek van bestemming en het enige doel is om jezelf te vermaken. Hoe je dat aanpakt? Dat kun je helemaal zelf uitvogelen!

Uit je comfortzone stappen

We geven het heus toe: het kan soms ook best een beetje eng zijn om in je eentje te reizen. Zo is het best ongemakkelijk om voor het eerst in je eentje in een restaurant te zitten. Ook moet je helemaal zelf de routes uitstippelen, om van A naar B te komen. Dit maakt alleen reizen ook zo’n goede manier om eens uit je comfortzone te stappen. Daar groei je van als persoon! Op het moment zelf is een gebeurtenis misschien spannend en zie je ertegenop, maar na afloop kun je er juist trots op zijn: jij hebt het maar mooi even in je eentje geregeld!

Makkelijker nieuwe mensen ontmoeten

Als je al in gezelschap op reis gaat, vorm je meestal een vrij gesloten groep. Wanneer je in je eentje reist, is het daarentegen juist makkelijker om te connecten met mensen die je tegenkomt. Denk aan andere soloreizigers. Of juist de locals op de plaats van bestemming. Voor iedereen die ervan houdt om nieuwe mensen te ontmoeten, is het alleen reizen daarom zo’n goed idee! Wie weet maak je nieuwe vrienden voor het leven.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.