Home > Travel > Liens Travel > In één weekend je februari-dipje weg

In één weekend je februari-dipje weg

Auteur: Lien Verwimp

Als je op alle uitzichtplaatjes van Barcelona hetzelfde, nieuwsgierigmakende gebouw tegenkomt, dat moet je toch eens gaan opzoeken wat er zo speciaal aan is. Nee, niet op Google, want daarmee ontwijk je de grijze februari-dip niet. Op onderzoek en er even tussenuit. Twee prachtige excuses voor een weekendje naar de Spaanse zon! In stijl, want ik maakte er kennis met hét icoon van Barcelona’s skyline: Hotel W.

Eerst en vooral: ik hoop van harte dat jij, beste lezer, geen februari-dip ervaart. Misschien is het iets dat ik mezelf aanpraat, maar een vitamine D-tekort komt voor mij met een heel lijstje aan andere ongewenste bijwerkingen. Over handige excuses om op reis te gaan en zo hebben we het dan natuurlijk even niet ;-). Soit. Het komt er gewoon op neer dat ik met een héél brede smile naar Barcelona trok, waar het concept ‘grijze winterdipjes’ niet bestaat.

 

Dan nu over naar de échte missie van m’n trip: de skyline van Barcelona uitpluizen. Zoek hem even op via Google, dan zitten we direct op dezelfde golflengte. Want het half gebogen gebouw dat overal terugkomt langs de Sagrada Familia en Gaudi-monumenten is geen cultureel erfgoed, maar een hotel! Geef toe: als je als commercieel concept schittert langs dit soort iconische gebouwen, dan heb je het ver geschopt. Applaus voor W Barcelona, het exclusieve luxeproject van de Marriott-keten.

First things first. Daarom eerst een kleine introductie. W heeft over de hele wereld dezelfde hoge mate van comfort, design en luxe. W heeft zich ontpopt tot een dermate bekend en populair concept, dat Van Dale al eens mag beginnen na te denken over een toevoeging aan zijn woordenboek. In Barcelona was de sfeer niet anders, met een welkomstbeeld zoals je het hieronder ziet.

  

Als je het aantal W-tjes telt dat je onderweg naar de ingang tegenkomt, lijkt het wel een sekte-club. Maar dan wel een waar iedereen bij wil horen. Dat werd me meteen duidelijk toen ik menig toerist een kiekje zag nemen met het hotel op de achtergrond: gratis marketing waar elke andere accommodatie van droomt. Maar wat is dan juist de succesformule?

Identiteit
Concept is the key. Hoewel meerdere hotels de luxe-kaart trekken, zorgt W voor een extra dimensie: gezien worden. En dat mag je letterlijk nemen, want naar het strand in Barcelona kijken, staat gelijk aan naar W kijken. Ze hebben er een gigantisch gebouw neergezet in blinkend spiegelglas en in no time stond het hotel te shinen op elke ansichtkaart. In plaats van protest voor het plaatsen van zulk groots project, slaagden ze erin ieders aandacht en nieuwsgierigheid te triggeren. Door het design enerzijds, het exclusieve karakter anderzijds. Gevolg: hier wíl je slapen.

Kwaliteit
Over slapen gesproken… Hier kun je in één nacht al je vermoeidheid wegwerken, want de bedden liggen ongelooflijk goed. Op kwaliteit is niet bespaard en dat merk je ook aan de meubels, het interieur en restaurants in het hotel. Voor culinair genot werken ze samen met de bekende Spaanse chef Carles Abellan en de inrichting komt uit handen van Ricardo Bofill. Allemaal extraatjes die je ervaring nét dat extra niveau naar omhoog brengen.

 

 

With-a-view
W staat natuurlijk niet voor niets midden op het bekende Barceloneta-strand. Hoewel je van hieruit nog een halfuurtje naar de binnenstad moet wandelen, is het uitzicht niet te evenaren. Élke kamer kijkt uit op de zee en dat levert prachtigte momenten op bij het ontwaken en ondergaan van de zon.

Leuk weetje: deze foto is van een standaard kamer, die nog net te betalen is ;-). Enkele verdiepingen hoger vind je de suites, waar onder andere Messi al bleef slapen. Prijskaartje voor één nacht: een gemiddeld Belgisch jaarloon! *valt achterover* 

Tot zover: mysterie Skyline Barcelona. En de februari-dip is ook weg. Adios!

____________________________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.