Home > Travel > Liens Travel > In dit stukje Limburg kun je àlles doen

In dit stukje Limburg kun je àlles doen

Auteur: Lien Verwimp

Lien ontdekt een stukje Scandinavië in de eigen provincie

‘Hee, ik ga dit weekend naar Limburg. Nog iemand tips?’. Ken je ‘m? Wel, ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit een pasklaar antwoord op die vraag heb. Want veel mensen realiseren het zich niet, maar Limburg is een verdomd grote provincie. En dan heb ik het nog niet eens over mijn geliefde Nederlandse variant. Soit, luxeprobleem dus! Maar als je een rustig weekendje weg wilt, is het niet zo handig om van hot naar her te rijden. Je wil graag van alles iets meepikken, maar in het weekend mag het er ook wel iets relaxer aan toe gaan. Een zonnig weekend in oktober bracht me hét perfecte antwoord op de hierboven gestelde vraag: domein Terhills in Maasmechelen. 

 

 Ik ga op reis en heb nodig… een leuk hotel, natuur, fijne culinaire adresjes, cultuur en als het kan ook nog een leuk winkeltje hier en daar. Dé standaardcombinatie waar we eigenlijk allemaal naar op zoek zijn, al ligt het niet altijd evenzeer voor de hand. Tenzij je naar de Belgische Maaskant rijdt. Daar ligt het prachtige Terhills-domein, dat op toeristisch vlak enorm veel te bieden heeft. Met zijn nationaal park, een heuse designer outlet en een luxehotel in een oude mijnsite heeft deze plek alle potentie om een internationale trekpleister te worden. Welcome to Limburg!

Nationaal park De Hoge Kempen
Een dikke kwarteeuw geleden stond de Hoge Kempen vooral bekend om zijn steenkoolmijn. Anno 2018 zijn de restanten daarvan nog aanwezig, maar gaat vooral het prachtig stukje natuur dat er ligt met de aandacht lopen. En terecht. Voor ik er meer over schrijf, eerst een tipje van de sluier.

 

Lijkt wel Scandinavië, right?! Maasmechelen mag zich de trotse eigenaar noemen van het enige nationaal park van België. Aan de toegangspoort kies je tussen een van de vijf wandelingen, die allemaal doorheen heuvels en meren lopen.

Uitrusten in stijl
Na een stevige wandeling is niets zo fijn als neerploffen op een lekker bed. En daar hoef je in Maasmechelen niet ver voor te gaan. Op amper vijftig meter van het nationaal park, kom je in een (hotel)sprookje terecht. Het oude mijngebouw dat enkele jaren terug is omgedoopt tot ‘Hotel Terhills’ is een luxeparadijs met 59 kamers, een verfijnd restaurant en ’n klasse-interieur. Geniet even mee.

 

 

Shop ‘till you drop
Alright, je hebt lekker gegeten, bent actief geweest en hebt een goede nachtrust achter de rug. Klinkt al mooi, maar in Terhills is je weekend dan nog niet voorbij. Daarvoor moet je eerst nog langs Maasmechelen Village passeren – een grote designeroutlet met keuze tussen merken als Tommy Hilfiger, Ba&sh, Sandro, Le Creuset, Essentiel.. Als zelfs vriendlief Pieter hier niet de tijd zit af te tellen op het stoeltje langs de paskamer, maar zelf gaat shoppen.. Dat zit ‘ie goed.

 

Dus.. Ik ga op reis naar Limburg en heb nodig? Terhills!

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.