Home > Auto's > In de voetsporen van Max Verstappen

In de voetsporen van Max Verstappen

Auteur: Jo Cortenraedt

In het laatste weekeinde van augustus kleurt het wereldberoemde autocircuit van Spa-Francorchamps weer oranje als duizenden fans van Max Verstappen zich langs de bochten nestelen om niets te missen van de Formule-I-race. Minder bekend is dat dit circuit, dat door de coureurs wordt omschreven als het mooiste in de wereld van de autosport, het hele jaar door geboekt kan worden voor allerlei activiteiten zoals teambuilding, incentives, en experience.


Het spectaculaire circuit van Spa-Francorchamps

De directie van het circuit heeft de laatste jaren serieus werk gemaakt van vele activiteiten en evenementen, daarbij inhakend op de nog altijd groeiende populariteit van de autosport.

In het kader van een ‘lifestyle-beleving’ zijn er ook arrangementen in samenwerking met de betere hotels en restaurants in de omgeving, zodat het verblijf in de Ardennen nog aangenamer kan worden. Maar er zijn ook combinaties mogelijk van bijvoorbeeld een ochtend op het autocircuit en een middag op de mountainbike of in een kajak.

Bedenk dan ook nog dat het gastronomische topseizoen er aan komt met het pure wild uit de Ardennen, en er zijn meer dan genoeg redenen om dit te beleven.

Om dit mogelijk te maken hebben aantal professionele partijen uit de regio de handen ineen geslagen door speciale verbintenissen aan te gaan. Zo worden onder meer de steden Luik, Spa en Eupen met elkaar verbonden en kan een reis gecombineerd worden met aankomst op het TGV-station in Luik en verblijf in Spa.


Het fraaie kasteel Manoir de Lébioles

De voorzieningen in de regio worden steeds beter. Zo is er vorig jaar het R Hotel experiences geopend in Remouchamps, tussen Luik en Spa, met 53 kamers en 140 zitplaatsen in het restaurant. Ook telt het hotel diverse zalen voor seminars en beschikt het hotel ook over een uitgebreid sport- en wellnesscentrum.

Ook Luik heeft er een zeer goed geoutilleerde locatie bij gekregen, namelijk Le Bocholtz in het hartje van de stad, met veel voorzieningen voor ontvangsten en partijen. En dat in een prachtig historisch gebouw dat in renaissance-stijl is opgetrokken.

Spa heeft een topadres met le Manoir de Lébioles, een prachtig gerestaureerd kasteel met een fraaie wellness-afdeling en een uitstekend restaurant waar sinds vorig jaar de nieuwe chef Laurent Leveillé de gasten weet te behagen. De 16 kamers zijn zeer luxe en intiem.

En om nog even terug te komen bij Max Verstappen: die begon zijn succesvolle carrière bij het karten. En dat kan iedereen doen op de gloednieuwe kartbaan in Eupen, die maar liefs 1100 meter lang is.

www.walloniebelgietoerisme.be

www.business-land.be

https://www.spagrandprix.com/nl/speed-corner.

www.spa-francorchamps.be/nl

 

Fotografie:Bernard Lorquet / Eliophot

 __________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu