Home > Travel > Liens Travel > Ibiza: zo ontwijk je het massatoerisme

Ibiza: zo ontwijk je het massatoerisme

Het paradijslijke eiland Ibiza wordt elk jaar populairder – ook bij ons Limburgers. Niet alleen voor degenen die hun feestschoenen nog eens willen aantrekken; ook vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en prachtige landschappen zijn er op hun plaats. Zelfs in het hoogseizoen! Toen er vorig jaar tijdens de laatste week van juli een vlucht van 90 euro retour beschikbaar was via Vueling, konden we dat natuurlijk niet laten liggen. Maar een uitdaging om tijdens die periode rust op te zoeken, was het zeker wel. Hieronder vijf tips voor wie deze zomer niet wil genieten van dronken mede-toeristen, maar wel van al het andere moois dat Ibiza heeft te bieden.

 

1. Kies voor een huurauto
Wil je Ibiza’s prachtige baaien en geheime plekjes ontdekken, dan heb je een auto nodig. Het openbaar vervoer op het eiland is niet volledig punctueel. Voordeel van een huurwagen is verder dat je ook niet afhankelijk bent van bepaalde tijdstippen of uitgestippelde routes. Je bent volledig vrij en kan gegarandeerd binnen het kwartier getuige zijn van uitzichten als deze:

 

Tip: check de website van Sunny Cars eens. Daar kun je auto’s huren met een all-in formule, waardoor je sowieso verzekerd bent van al het nodige. Geen addertjes onder het gras of extra kosten dus, wanneer je je auto afhaalt op de luchthaven. En dat is bij huurwagens niet altijd het geval!

2. Verblijf in het Noorden
Dé regel voor wie liever rust opzoekt dan het feestgedruis meemaakt: ga richting het Noorden. Daar vind je naast prachtige uitzichten ook een stuk minder clubs én liggen de prijzen iets lager. Wil je toch ook het Zuiden bezoeken (absoluut doen – zie hieronder), ben je er al in een dik halfuur met je huurwagen. Wij kozen voor een supergezellig appartement via AirBnb, dat je hier kunt bekijken. Eigenaar Joan stond ons met veel enthousiasme op te wachten en had meteen een waslijst aan tips voor ons klaar.

O ja: hardloop-liefhebbers komen hier ook aan hun trekken!


3. Minder bekende stranden, maar evenwaardige vergezichten
Wie iets van Ibiza kent, heeft namen als ‘Ses Salines’ of ‘Cala Conta’ vast weleens gehoord. Maar in het Noorden vind je ook heel wat minder bekende stranden, die zeker niet onderdoen voor Ibiza’s paradepaardjes. Check hieronder het prachtige Cala Xaracca, waar je tussen de rotsformaties een mini strandgedeelte vindt waar tijdens de laatste week van juli niemand te vinden is!

 

Tip: wandel van Xaracca naar Cala Xuclar – onderweg kom je nog meer mooie plekjes tegen. Waaghalzen kunnen hier ook leuke cliffjumps maken.

4. Zonsondergang: vergeet Es Vedra, ontmoet Na Xamena

In zo’n beetje alle reportages wordt de tip gegeven om een pittoreske zonsondergang mee te maken op het trotseiland Es Vedra. Maar had je ook al van Na Xamena gehoord? De foto’s hieronder zeggen alles, al is wel wat uitleg nodig om er te geraken.
Laat je GPS je leiden naar het bekende Na Xamena Hotel. Rij dat voorbij en sla rechtsaf, waarna je op een verlaten zandweg terechtkomt. Ga nog eventjes door tot je geen huizen meer ziet en parkeer langs de weg. Loop dan aan je linkerkant richting de zee, de rotsen op en… geniet!

5. Stedentrip: geen San Antonio, wél Eivissa
Het drukke San Antonio kun je skippen op je reisschema (de zonsondergang is namelijk een stuk mooier bij Na Xamena), maar een bezoek aan Ibiza stad – Eivissa voor de locals – is een must. Zo heb je toch even het Zuiden aangedaan. Zowel overdag als ’s avonds bruist het in Ibiza van gezelligheid en ook qua shoppen zit je hier helemaal goed. Vergeet zeker geen potje puur Ibiza-zout mee te nemen als souvenir!

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu