Home > Travel > Hotspot Maastricht: The Dutch

Hotspot Maastricht: The Dutch

Auteur: Matthijs Van Wissen

The Dutch binnenstappen is alsof je de tijd terugdraait. Heel even waan je je terug in de hippe jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Alleen de moderne Macbooks en het feit dat nergens sigarettenrook of asbakken te bespeuren zijn verraden dat we ons in onze eigen tijd bevinden.

The Dutch, dat afgelopen voorjaar zijn deuren opende, is een van de nieuwste hotels van Maastricht. Het nieuwe hotelconcept is ontworpen door Jean-Marc en Christophe Beaumont. De gebroeders Beaumont hebben Maastricht reeds verrijkt met een populaire hotspot: restaurant Harry’s, gelegen op de begane grond van het eerste hotel van Beaumont, is zeer populair onder Maastrichtenaren.

The Dutch ligt in het moderne Wyck, aan de overkant van het water. De hoge draaideur die de tijd terug naar de jaren ’80 draait, geeft toegang tot de receptie en de lounge van het hotel. In de schittering van de discobal geniet je hier van een mooie cocktail met je geliefde of ontvang je een relatie voor een zakelijk gesprek.

Het hotel heeft 49 unieke kamers, ingedeeld in vijf categorieën. Er zijn Small, Medium, Large, Extra Large en Attic kamers die er stuk voor stuk anders uitzien. Elke kamer is ingericht met retro meubels, hippe kleuren en is van alle moderne gemakken zoals air conditioning, een Nespressoapparaat en wifi voorzien. De kamerprijzen liggen tussen de € 70,- en € 150,-.

Even ontsnappen uit de drukte in de stad? Relax dan in de ‘Hang out’ of in de flamingo-tuin van The Dutch en kom helemaal tot rust.

Elke laatste vrijdag van de maand organiseert The Dutch ‘Flamingo Friday’. Bij deze afterwork drink kun je samen met vrienden in het hart van hip Maastricht, omgeven door flamingo’s , het weekend inluiden. Daarnaast is het een ideale manier om The Dutch te leren kennen!

Vergeet zeker niet de site van The Dutch te bezoeken om de eerste indrukken van het nieuwe concept te beleven. 

The Dutch is te vinden aan de Wilhelminasingel 60 in Maastricht.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.