Home > Travel > Hotel The Dutch genomineerd voor brancheprijs

Hotel The Dutch genomineerd voor brancheprijs

Auteur: Maarten van Laarhoven

The Dutch, het nieuwe hotelconcept in het trendy Maastrichtse stadsdeel Wyck, is genomineerd voor een Entree Hospitality & Style Award 2016 van het horecaplatform Entree Magazine. Dat is vandaag bekendgemaakt in Rotterdam, tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

De awards – ze zijn er in zes categorieën – worden jaarlijks uitgereikt aan de meest bijzondere, kwalitatieve en mooie restaurants, hotels, cocktail- en koffiebars en nachtclubs die dit jaar openden of kozen voor een geheel nieuwe formule. Maandagavond 28 november vindt de uitreiking plaats tijdens een gala-event in Stadio21 in Hilversum

De eigentijdse Maastrichtse hotelformule The Dutch is bedacht door Jean-Marc en Christophe Beaumont, de nog jonge bedrijfsleiders van Hotel Beaumont en Restaurant Harry’s in de Wycker Brugstraat.

Bij Best Hotel Design let de jury op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur van een hotel. Het gaat hierbij om zowel de publieke ruimten als de hotelkamers. Behalve The Dutch zijn genomineerd het Hilton Hotel op Schiphol, Hotel Nassau in Breda, W Amsterdam (5 sterren) en Van der Valk in Enschede.

De voordeur van The Dutch, dat 49 kamers omvat, ligt aan de Wilhelminasingel in Wyck. De hotelformule is ‘een vette knipoog naar de jaren tachtig’,  en ‘een spannende omgeving waarin je voortdurend wordt verrast’, zo omschreven de beide initiatiefnemers hun nieuwe concept voorafgaand aan de opening in mei dit jaar. ,,Met dit tweede hotel gaat voor ons bedrijf een volgende fase van start waarin we een nieuwe markt bedienen.”

Als The Dutch de prijs in de wacht sleept, is het het tweede Maastrichtse hotelconcept binnen korte tijd dat hoge ogen gooit binnen de eigen branche.  In 2015 won Kaboom – het eigenzinnige hotel van de Maastrichtse hotelier Rino Soeters een Entree Hospitality & Style Award voor het meest originele hotelconcept van 2015.

Net als Kaboom speelt The Dutch in op de wensen en behoeften van de moderne reiziger. Zo is er een zogeheten ‘hangout’ gerealiseerd waar de gast kan werken en relaxen en waar 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis espresso, cappuccino, water en fruit worden aangeboden. De inhoud van de minibar op de kamer is gratis en wordt dagelijks aangevuld en uiteraard is er supersnelle gratis Wi-Fi.

In tegenstelling tot verreweg de meeste hotels beschikt The Dutch niet over een ontbijtruimte waar een standaard ochtendmaaltijd wordt genoten. In plaats daarvan werkt het hotel met papieren ‘Breakfast Bags’, gevuld met dagverse en vooral ook gezonde producten van de Saladbar in de Boschstraat in Maastricht. Het ontbijt is inbegrepen bij de kamerprijs en wordt in principe tien minuten voor een bepaald Rekening houdend met ‘snoozers’, bijvoorbeeld gasten die de avond voor hun vertrek Maastricht hebben verkend en om die reden wensen uit te slapen, is de uitcheck in The Dutch standaard om 12 uur.

Klik hier voor een sfeerimpressie opgetekend door Chapeau-medewerker Matthijs van Wissen

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu