Home > Travel > Liens Travel > Hotel in de kijker: Apollo Amsterdam

Hotel in de kijker: Apollo Amsterdam

Auteur: Lien Verwimp

Ik kan er soms uren mee bezig zijn: de leukste verblijfplaatsen opzoeken, overal ter wereld. Qua criteria staan vooral authenticiteit en een unieke toets bovenaan. Na heel wat toffe ervaringen stelde ik jullie al adresjes voor in Sardinië, Corsica, Maastricht en Hasselt. En deze keer is het de beurt aan Amsterdam! Geen gemakkelijke klus, kan ik je vertellen. Wat-een-aanbod! Dus bespaar jezelf de moeite en vertrouw me op m’n woord: Apollo Hotel Amsterdam is the (new) place to be.

 

Locatie

Eind 2017 opende het vernieuwde Apollo zijn deuren op het kruispunt van de vijf grachten in Amsterdam-Zuid. Een ideale locatie: je kunt er gemakkelijk je auto kwijt, openbaar vervoer ligt naast de deur en te voet sta je op een klein halfuurtje op het Museumplein. Ik hou er altijd van om zoveel mogelijk te wandelen. Zo pik je onderweg nog leuke, minder bekende straatjes/winkels/pleinen mee.

Tip: op vijf minuutjes wandelen vind je de authentieke pizzeria SOTTO. Erg gezellig om ’s avonds te gaan eten.

 

Interieur

In mijn ogen staat een bruisende stad bezoeken altijd gelijk aan inspiratie opdoen. Op elk vlak. Zo ook voor interieur, en dat begint meestal bij je hotel. Vooral in een stad als Amsterdam, waar hotels tegen elkaar opboksen om de mooiste te zijn. Daar moet je van profiteren! Omdat ik een gewaagde mix tussen oud en nieuw altijd tof vind, kwam ik bij Apollo uit. See for yourself…

…je kunt wel geloven dat ik ondertussen al drie interieurwinkels heb bezocht. Wat een inrichting!

 

Ontbijt

Wie mijn werk kent, weet het ondertussen: voor mij is ontbijt het beste dat er is. Dus ik scan reviews van een hotel meestal meteen op meningen over de eerste maaltijd van de dag. Bij Apollo word je verrast door heerlijk verse ingrediënten én een prachtig uitzicht in ‘Bondon, La Grande Brasserie’, het restaurant van het hotel. Geloof me als ik zeg dat je na dit ontbijt verzadigd bent totdat de avond valt ;-).

 

Comfort

Wie citytript, heeft een goede nachtrust nodig. Je wil zoveel mogelijk zien in korte tijd en dat voel je ’s avonds stevig aan je lichaam. Apollo heeft erg gezellige kamers waar je je meteen thuisvoelt en je slaapt als een roosje op hun comfortabele bedden. En ook hier kun je weer originele design-inspiratie opdoen! 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.