Home > Travel > Liens Travel > Hotel Hotspot: hoe 12m2 toch comfortabel kan zijn

Hotel Hotspot: hoe 12m2 toch comfortabel kan zijn

Auteur: Lien Verwimp

Bij de term ‘weekendje weg’ denk ik standaard aan een stad of regio op enkele uurtjes rijden of vliegen. Met de kaart in de hand de weg zoeken, de belangrijkste zinnen in een vreemde taal leren; dat soort dingen. Maar afgelopen week deed ik het iets anders en ging een nachtje erop uit dicht bij huis.

Dat laatste mag je erg letterlijk nemen, want de eindbestemming was het hippe YUP hotel in Hasselt, vanuit mijn thuisbasis Bilzen maar twintig minuutjes rijden. Omdat de stad Hasselt ook mijn wekelijks decor is om te winkelen of vriendinnen op te zoeken, leek het me een uitdaging om me ook hier ‘er even tussenuit’ te voelen. Resultaat: geslaagd met onderscheiding!

Wie regelmatig een bezoekje brengt aan de Belgisch Limburgse hoofdstad, kan er bijna niet langs kijken: het mysterieuze zwarte gebouw op de kleine ring. De gouden letters en graffiti op de gevel doen me al vermoeden dat het om een hippe plek gaat. Bij het binnenstappen van het YUP Hotel wordt die gedachte meteen bevestigd.   

Urban feeling = on!

YUP staat voor Young Urban Professional en dat stralen hun kamers dan ook helemaal uit: klein, maar zéér fijn. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor een nachtje weg op 12 vierkante meter (echt!) en het interieur is stijlvol ingericht. Ik was toch wel erg benieuwd naar hoe zo’n klein kamertje zijn charme kon hebben. Geen gemakkelijke opdracht! Maar daar zijn ze volledig in geslaagd. Kijk even mee.

 

 

En de boodschap was duidelijk ;-).
Ik sliep in een kamer die gezelligheid uitstraalt en je snel thuis doet voelen. Wel handig om te weten: zorg dat er zeep en tandpasta in je koffer zit, want die zijn in de kamer niet voorzien. Maar dat wordt dan weer gecompenseerd met een miniflesje cava dat je bij het binnenkomen opwacht. Daar kunnen we wel mee leven!

Omdat ik me tijdens het weekend vooral even ‘weg van huis’ wilde voelen, koos ik ook qua hapjes & drankjes voor iets nieuws. Dineren deden we bij de gezellige Mexicaanse hotspot Cafe Latino. De obligatoire wijntjes op hun beurt werden bij Dito gedronken, een hippe wijnbar op amper 50 meter van de hotelkamer.

De combinatie van die wijntjes en een zalig bed, zorgde voor een goede nachtrust. Klaar voor het ontbijt! Dat voor mij overigens zéér belangrijk is bij het beoordelen van een hotel: als rasechte foodie vind ik niets leuker dan de eerste maaltijd van de dag.

 

Zoals de foto’s al doen vermoeden: het ontbijt was dik in orde! Basic, maar een afgewerkte mix tussen bourgondisch en gezond eten.

Dus als ook jij je aangesproken voelt bij het horen van Young Urban Professional, is een nachtje YUP Hasselt een stevige aanrader.

Cheers en tot de volgende!

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!