Home > Travel > Hotel Haarhuis en de stad Arnhem: verrassend hip en trendy

Hotel Haarhuis en de stad Arnhem: verrassend hip en trendy

In deze tijden zoeken we een citytrip of een vakantie vaker dichtbij huis. Als Limburger kijk je dan wellicht eerder in de zuidelijke richting als het op het zoeken van een bestemming aankomt, dan naar het noorden. Arnhem is misschien niet de eerste stad die bij je opkomt voor een citytrip als je in Limburg woont. Bij ons ook niet, moeten we eerlijk bekennen. Maar tijdens een 24-uurs verblijf in de hoofdstad van Gelderland, werden we positief verrast.

Vrijdagnamiddag. De laptop iets eerder dan gewoonlijk dichtgeklapt, en op weg naar Arnhem. Vanuit Maastricht doe je er met de auto 1 uur en 45 minuten over; vanuit Venlo niet langer dan een. We checken in bij Hotel Haarhuis (4 sterren), vlak tegenover het Centraal Station. Waar je een dergelijke omgeving in menige stad ontwijkt, hoeft Arnhem zich zeker niet te schamen voor zijn stationsbuurt. Met als eyecatcher het stationsgebouw zelf, dat met recht een architectonisch pareltje genoemd mag worden. Dat laatste beamen de diverse internationale prijzen die Arnhem Centraal reeds in de wacht heeft gesleept.

Bij binnenkomst in het hotel, valt meteen de warme, trendy lounge op. Waar je, als je dat wilt, op je gemak even tot rust kunt komen. Een drankje nuttigen om in de stemming te komen, kan natuurlijk ook.

Onze kamer, een onlangs gerenoveerde designsuite, doet haar naam alle eer aan. Hip en trendy zijn twee termen die ons onmiddellijk bij binnenkomst te binnen schieten.

Centraal in de kamer staat een mooie badkuip, waarnaast het bed al uitnodigend lonkt voor later op de avond. De kamer is hedendaags en stijlvol ingericht. Voor de zakelijke reiziger is het tevens aan aangename werkplek. Wie geen behoefte heeft om uitgebreid in bad te gaan, kan ook gewoon de douche gebruiken in de badkamer.

We frissen ons snel op en begeven ons naar de vijfde verdieping van het gebouw, waar we een mooie rooftopbar aantreffen, Blou genaamd. Overdekt door een mooie stretchtent, ben je zowel beschut tegen de regen, als tegen de felle zon. Met een glaasje van de huischampagne in de hand, kijken we uit over het centrum van Arnhem. Op de menukaart staan ook diverse bites, wat deze plek tot een ideale aperitieflocatie maakt. Intussen zorgt de DJ voor aangename achtergrondbeats.

Op deze verdieping is overigens nog een speciale ‘attractie’, namelijk de BLOU Toilet Experience, oftewel het gaafste toilet van Nederland. Waar je op een hoogte van 18 meter, de ultimate toilet experience krijgt, met geluids- en lichteffecten. Nooit eerder was een bezoekje aan een toilet meer de moeite waard.

Arnhem biedt ‘s avonds genoeg culinaire mogelijkheden. Deze liggen verspreidt door de stad en er is voor elk wat wils. Gezien het feit dat het centrum compact is, en het hotel echt aan de ingang van het centrum ligt, is alles prima te voet te doen, wat voor een citytrip altijd prettig is. Uiteraard heb je ook het gebied rond de Korenmarkt, the place to be voor een drankje later op de avond.

’s Ochtends verheugen wij ons op het ontbijt. Onze vreugde wordt gelukkig beantwoord. In een aangename ambiance serveert het hotel een compleet en vers ontbijt. Het is nog even worstelen met de uitgebreide keuze aan het ontbijtbuffet, maar dan gaan we gewoon nog een tweede keer, besluiten we.

En dan is het alweer tijd om afscheid te nemen van het hotel. We worden vriendelijk uitgezwaaid door de dame van de receptie, en maken ons nog op voor een stadswandeling door het centrum van Arnhem, als afsluiting van onze reis. Een handige tip hiervoor, is het boekje ‘Stadsgids Arnhem’ te kopen, onder meer verkrijgbaar bij de VVV Arnhem, gelegen in het Centraal Station. In het boekje staat een mooie stadsroute van 4 kilometer uitgebreid beschreven. Ideaal voor een eerste kennismaking met de stad.

Onze conclusie na deze rondgang is:  Arnhem is hip en trendy. Waar hebben we dat ook alweer eerder gehoord?

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu