Home > Travel > Holistisch wellnesscentrum Elaisa blijft spa-aanbod uitbreiden

Holistisch wellnesscentrum Elaisa blijft spa-aanbod uitbreiden

Elaisa Energetic Wellness, de spa die natuur, serene (innerlijke) rust en eeuwenoude tradities samenbrengt, blijft ook in 2024 groeien. Na de opening van Avalon afgelopen winter, staat dit voorjaar de opening van Dome, een walhalla voor innerlijke rust, gepland. Natuurlijke schoonheid en spirituele harmonie staan al sinds de opening eind 2019 centraal bij Elaisa, gevestigd op een adembenemende plek in Nationaal Park Hoge Kempen. Om dat te bereiken worden in het wellnesscentrum eeuwenoude tradities met betrekking tot welzijn en bewustzijn toegepast in rituelen, behandelingen, architectuur en interieur.

Avalon sauna Elaisa Welness

Rust en genezing

Zo is ook het in 2023 geopende Avalon geïnspireerd op het legendarische eiland uit de Keltische mythologie. Een mystieke plek waar alle zintuigen worden geprikkeld en extreme temperaturen zorgen voor vernieuwing en wedergeboorte. Van de zuiverende behandeling met berkentakken in de banja-sauna naar de cryo-sauna. In deze laatste zakt de temperatuur tot 120 graden onder nul. Een extreme sauna-ervaring die direct zorgt voor een energie-kick en positieve effecten heeft op de bloeddoorstroming en spieren.

6.000 kristallen

Naast het mystieke Avalon opent dit voorjaar de Dome: een zeven meter hoge koepel uit cortenstaal waar zo’n zestig gasten een groepssessie rond yoga, meditatie en bewegingsleer kunnen bijwonen. In de Dome zullen zo’n 6.000 kristallen vanuit het plafond naar beneden komen voor een adembenemend en rustgevend effect. De locatie krijgt een natuurlijk en minimalistisch interieur en wordt bewaakt door de Noorse godin Frigga.

Avalone Dome Elaisa Welness

Toekomst

Wie denkt dat Elaisa daarmee ‘af’ is, heeft het mis. Oprichter en eigenaar Jean-Luc Kumpen is nog steeds bezig met volgende plannen. „Dat wordt een kuuroord met een heel ander concept rond preventief welzijn.” Ook bij de verdere ontwikkelingen van zijn holistisch wellnesscentrum blijven tradities, rituelen en ceremonieën van eeuwenoude beschavingen de leidraad. „Deze oude volkeren hadden immers een bijzonder hoog niveau van spiritueel bewustzijn. Ze leefden in evenwicht met de elementen van de natuur. Die verbinding zijn we in de Westerse wereld een beetje kwijtgeraakt en willen wij herstellen.”

Nationaal Parklaan 7, Dilsen-Stokkem (BE)  elaisawellness.com

Elaisa Welness Avalon sauna
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.