Home > Travel > Liens Travel > Hier vind je de mooiste Limburgse bloesems!

Hier vind je de mooiste Limburgse bloesems!

Auteur: Lien Verwimp

We hebben de zon in 2019 al vaak gezien, en dat werpt zijn vruchten, of beter gezegd bloesems, af! Limburg kleurt dit jaar net iets vroeger dan gewoonlijk roze-wit. Dit prachtige tafereel is zo ongeveer nú op zijn hoogtepunt. Naar buiten gaan is dus de boodschap. En maak er dan maar meteen een mini-roadtrip van. Vooral Belgisch Limburg kent op dit vlak heel wat mooie plekken. De hot-bloesem-spots op een rijtje!

Japanse Tuin, Hasselt
Niet veel mensen zijn ervan op de hoogte, maar de grootste Japanse Tuin in héél Europa ligt in Hasselt! Hier kun je het ganse jaar door genieten: op de schattige bankjes kom je tot rust in de buurt van watervallen, koikarpers en mooie natuur. Maar voor de échte Japanse ervaring, moet je er in april zijn. Dan staan de prachtige kerselaars in bloei en waan je je in een sprookje. Niets mooier dan een gezellige wandeling tussen roze-gekleurde blaadjes. De lente-geur krijg je er voor niets bij.

Fruitboomgaarden, Sint-Truiden en Borgloon
De hoogmis der bloesems ligt traditiegetrouw nog steeds in de Limburgse fruitstreek. Rondom Sint-Truiden en Borgloon vind je prachtige vergezichten met een gezelligheidsfactor van 11/10. Dit omdat de thuisbasis van Limburgs lekkerste fruit ook aan terrasjes heeft gedacht! Na je vespa- of fietstochtje door de gekleurde boomgaarden, kun je voor een hapje en een drankje terecht in enkele top-barretjes. Hierbij alvast twee van mijn favorieten: Pipo BloesemLounge en Bloesemterras Le Bon Vinvant.

  

Alden Biesen, Bilzen
Op dik een halfuur rijden van Sint-Truiden staat er nog een top-hoogstamboomgaard op je te wachten. En niet zomaar eentje – hier staan de bloesems in de achtertuin van het prachtige kasteel Alden Biesen. Zo staat er meteen ook wat cultuur op de agenda! Loop op dit domein het twee kilometer lange pad door de weilanden en boomgaarden af voor de mooiste uitzichten. En Limburg zou Limburg niet zijn als ook hier niet aan de nodige Bourgondische versnaperingen was gedacht. Vlak langs het pad staat er een pop-up ‘bloesemterras’ dat op elke zaterdag in april streekbieren, vruchtensap en aperitiefhapjes  serveert.

Vespa & picknick
Overtuigd om een kijkje te gaan nemen? Overweeg dan zeker de ‘full experience’ door een vespa te huren. Zo kun je kleinere wegen inslaan en is af en toe stoppen voor een snel kiekje ook handiger. Vesparoute is hiervoor een goede organisatie: zij zijn specialist in het bloesemvak en geven je de beste insider-tips mee. En o ja, je kunt er ook een picknickmand huren! Zo is het plaatje compleet :-)! Enjoy!

 ___________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.