Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Het wandelnetwerk van Voeren

50 tips voor Limburg: Het wandelnetwerk van Voeren

Alhoewel het al sedert 1963 deel uitmaakt van onze provincie zijn Voeren en de Voerstreek altijd een apart stukje Limburg gebleven. 

Jarenlang toneel van de Belgische taalstrijd – er viel in de tachtiger jaren zelfs een regering over Voeren – is het nu een oase van rust geworden. Gelegen in het hart van de Euregio en een toeristische hotspot. 

Ik ben al jaren fan van het Voerense wandelnetwerk. Het helpt je Voeren te ontdekken en geen enkele bezienswaardigheid te missen. 125 km onverharde, verkeersluwe paden die via knooppunten met elkaar verbonden zijn. Te vergelijken met het Limburgse fietsnetwerk. 

En hoogtepunten zijn er in overvloed. Voeren is één groot natuurpark met daarin zes mooie dorpjes, ontzettend mooie plekjes, wijndomeinen en enkele prachtige monumenten. 

Zo vind je in het kleinste dorpje – Sint Pieters Voeren – de Commanderij annex forellenkwekerij. Die Commanderij behoorde vroeger tot de Duitse orde en het gebied van Alden Biesen in Bilzen. 

Nog een aanbeveling: het kasteel en natuurdomein Altenbroek, ook al omdat dit kasteel het geboortehuis is van Louis De Schiervel, gouverneur van Limburg tussen 1843 en 1857. 

show auteur

Auteur: Theo Bovens

Voormalig gouverneur Nederlands Limburg

Theo Bovens

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu