Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Het doorkijkkerkje in Borgloon

50 tips voor Limburg: Het doorkijkkerkje in Borgloon

In 2014 startte het Limburgs provinciebestuur het Kunstproject PIT, Kunst in open ruimte. De bedoeling was om het mooie Limburgse landschap nog te verfraaien met kunstwerken. De combinatie van kunst, architectuur en landschap leverde prachtige resultaten op. Kunstwerken als de “Twijfelgrens” van kunstenaar Fred Eerdekens, de “Tranendreef” van Dré Wapenaer maar vooral ons doorkijkkerkje van kunstenaarsduo Gijs/Vanvarenbergh trekken duizenden bezoekers. 

Het kreeg zelfs van de Engelse krant The Guardian de nominatie van ‘het mooiste plekje van België’. Het kerkje draagt de naam ‘reading between the lines’ en daarmee wordt eigenlijk alles gezegd. De speciale constructiewijze zorgt ervoor dat het landschap altijd zichtbaar blijft doorheen de kerk, zowel van op afstand als van dichtbij. 

En dat landschap, het mooie, glooiende Haspengouw is ook bijzonder. Bescheiden als we zijn, durven we Haspengouw met zijn mooie en historische steden als Sint Truiden, Tongeren en Borgloon en zijn prachtige glooiende landschappen, al eens vergelijken met het Italiaanse Toscane. Waarmee de Zuid-Limburgers zeker de levenskwaliteit en de joie de vivre gemeen hebben. 

Een hapje of drankje in de buurt

Restaurant d’Entrecôte aan de Graethempoort in Borgloon moet de liefhebbers van BBQ een groot feest zijn, omdat de keuze in vele internationale vleessoorten ongekend is. Dat alles in een hoeve-achtige sfeer. 

Voor de fijnproevers is er NYDE aan de Tongersesteenweg. Zaak met een creatieve gastronomische keuken. Bij mooi weer is het terras achterdoor een aanrader. 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu