Home > Travel > Liens Travel > Hasselt vanaf de negentiende verdieping

Hasselt vanaf de negentiende verdieping

Auteur: Lien Verwimp

Ik probeerde het een halfjaar geleden al eens uitgebreid uit, en dat smaakte naar meer: een hotelovernachting op (erg) bekend terrein. Het staat je toe een vertrouwde plek op een andere manier te bekijken – iets dat voor mij erg rustgevend werkt. Dit keer koos ik voor het Radisson Blu Hotel in Hasselt op een gezellige vrijdagavond, en jeetje, de stad voelde ineens een stuk ‘grootser’ aan. Wandel even mee door mijn geslaagde experiment.

 

Locatie

Wie een willekeurige Hasselaar vraagt naar het Radisson Hotel, mag daar standaard een antwoord over het prachtige utizicht vanuit de Sky Lounge op verwachten. Op verdieping 19 van het hotel kom je immers in een hippe bar terecht die uitkijkt over de hele stad. En dan merk je meteen dat Hasselt qua oppervlakte misschien klein is, maar wel enorm leeft. Drink bij dit spraakmakende panorama één van de huisgemaakte cocktails bij en je waant je op citytrip ergens veel verder van huis.

 

  

Qua ligging kun je je geen beter hotel wensen dan het Radisson Blu. Boven een ondergrondse parking, recht in de tweetorenwijk én pal in het stadscentrum. Dit hotel is de gedroomde uitvalsbasis voor een weekendje shoppen of een avondje stappen in wat de Hasselaren zelf maar wat graag ‘de hoofdstad van de smaak’ noemen.

  

Vlotte service

Ik check in rond 18 uur en moet niet lang wachten om op mijn kamer te geraken. Met drie liften is er altijd wel eentje die niet gebruikt word, zodat je in no time bij je kamer staat. Een pluspunt! De kamers zijn ruim en comfortabel – op het vlak van luxe zit het hier helemaal goed. Zoals je het bij een Radisson Blu Hotel verwacht.

 

Gastronomie

Qua eten ben ik erg gemakkelijk, ware het niet dat ik nét tijdens deze overnachting midden in mijn ‘vegan challenge’ zat. Ik hoor je al denken dat dit wel erg extreem is. Maar het eens uitproberen kan geen kwaad. En placebo of niet: ik barst van de energie!

Anyway, terug naar Hasselt. Op de eerste verdieping van het hotel ligt het traditionele restaurant ‘Koper’. Een prima restaurant, dat er geen enkel probleem mee had mij een plantaardig menuutje voor te schotelen. Pluspunt nummer twee: topservice! En altijd handig als je enkel maar de trappen naar beneden moet om gezellig aan tafel te schuiven.

  

De volgende dag wordt opnieuw geen probleem gemaakt van mijn dier- en lactosevrije dieet. Het ontbijt van Radisson Blu heeft het allemaal! Zelfs een gezonde hoek. Ook nog eens leuk gepresenteerd, waardoor de verleiding groot is om nog een paar keer langs het buffet te gaan .

  

Ik hou ervan als een hotelontbijt zich ergens in differentieert. Als is het in een exotische keuze van fruit – zo laat je dat ‘extraatje’ achter bij je gasten. En met dat gevoel, boordevol (veganistische 😉 ) energie, liepen we naar buiten.

 

Tot de volgende, Hasselt!

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.