Home > Culinair > Harmen Silver verruilt Waldorf Astoria Berlijn voor St. Gerlach

Harmen Silver verruilt Waldorf Astoria Berlijn voor St. Gerlach

Auteur: Maarten van Laarhoven

Château St. Gerlach in Valkenburg heeft een nieuwe directeur-gastheer. Harmen Silver (41) treedt per 11 januari 2016 in dienst van Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants, waarvan het Valkenburgse  Château St. Gerlach onderdeel is. Silver zal in het kasteel-restaurant, waar in 2014 onder anderen de Rolling Stones logeerden, en waar in 2005 de toenmalige Amerikaanse president George W. Bush verbleef tijdens zijn bezoek aan Limburg, leiding gaan geven aan het team van Château St. Gerlach.

Harmen Silver

Silver kan, ondanks zijn relatief jeugdige leeftijd, bogen op een succesvolle carrière. Op dit moment is hij operationeel directeur in het Waldorf Astoria Berlijn, een van de meest luxueuze hotels in de Duitse hoofdstad. Het hotel (5 sterren deluxe) heeft 232 kamers en suites, een restaurant met een Michelinster (Les Solistes by Pierre Gagnaire), 6 vergaderzalen, een ballroom en een Spa (Guerlain).

Voordat hij in Berlijn als operationeel directeur aan de slag ging was Harmen Silver werkzaam als Director of Food & Beverage in het London Hilton on Park Lane. Dit hotel wordt wereldwijd beschouwd als het Europese vlaggenschip voor Hilton.

In Nederland was de nieuwe directeur-gastheer van Château St. Gerlach werkzaam als Director of Facilities bij ABN Amro MeesPierson en als Director of Food & Beverage in Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. Daarvoor nog werkte Silver, die zijn carrière als succesvol ondernemer met een restaurant in Hoorn (Bib-Gourmand) als Food & Beverage Operations Manager bij Duin & Kruidberg Country Estate in Santpoort (1 Michelinster).

Aan het eind van 2016 opent het nieuwe St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve. Voor Harmen Silver een extra mooie uitdaging, vinden ze bij de hotels van de Oostwegelgroep. ,,Wij zijn blij met zijn aanstelling en toevoeging als lid van ons directieteam, zo laat het hotel- en restaurantconcern weten.

Harmen Silver zelf laat in een verklaring weten dat hij het een eer en een plezier vindt om leiding te gaan geven aan het team op Château St. Gerlach. ,,Voor mij staat Château St. Gerlach symbool voor warme en oprechte Limburgse gastvrijheid. Ik kijk ernaar uit daar mijn steentje aan bij te gaan dragen. De nieuwbouw van het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve, te gebruiken als inspirerende vergader- en evenementenruimtes, geven aan hoe dynamisch de exploitatie van Château St. Gerlach is en zich blijft vernieuwen en verdiepen”, aldus Silver. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.