Home > Travel > Gulpener wordt weer dorpsbrouwerij

Gulpener wordt weer dorpsbrouwerij

Auteur: Maarten van Laarhoven

De Provincie Limburg draagt bij aan de bouw in Gulpen van een ontvangst- en belevingscentrum op het gebied van de brouwerij- en biercultuur in Limburg. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten vandaag besloten. De Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen krijgt een provinciale subsidie van 90.000. De totale kosten voor het project bedragen bijna een miljoen. 

Gedeputeerde Eric Geurts (PvdA, Toerisme) vindt het project belangrijk voor de toeristische en economische ontwikkeling van Gulpen-Wittem en de regio, zo laat hij weten. ,,Het centrum wordt een belangrijke aanvulling op de toeristische slechtweervoorziening voor het Mergelland,“ zegt Geurts. Bovendien wordt door dit project de monumentale gevel van de brouwerij aan de Rijksweg in Gulpen gerestaureerd.”

De oude poort in de gevel van de brouwerij wordt in zijn originele staat teruggebracht en geeft toegang tot het ontvangst- en belevingscentrum. Het belevingscentrum krijgt een aantal functies. Zo komt er een kenniscentrum waar cursussen op het gebied van bier- en bierbrouwen worden gegeven aan zowel professionals als aan consumenten. Gulpener wil  hiermee zijn landelijke bekendheid vergroten. Het centrum krijgt ook de functie van dorpsbrouwerij. Iedereen kan hier straks zijn eigen bier komen brouwen.

Verder wordt dit centrum een zogeheten Biergarten waar ook diverse streekproducten geproefd kunnen worden.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.