Home > Culinair > Glazen Restaurant kent vliegende start [fotoreportage]

Glazen Restaurant kent vliegende start [fotoreportage]

Auteur: Maarten van Laarhoven

Buiten vielen een paar regendruppels, en binnen liep de temperatuur even behoorlijk op, omdat iemand ergens iets verkeerd had ingesteld, maar verder verliep alles volgens plan: het Glazen Restaurant, het particuliere initiatief dat vandaag officieel geopend is op het Raadhuisplein in Heerlen, kende gisteren een veelbelovende start met een generale repetitie. Tientallen betrokkenen, onder wie hoteliers, leveranciers en andere sponsors werden getrakteerd op een driegangenmenu verzorgd door de leerlingen van de horecaopleiding van het Arcus College in Heerlen.

De ‘zwarte brigade’ (het bedienend personeel), was afkomstig van datzelfde Arcus. Gestoken in donkerblauwe uniformen, beschikbaar gesteld door de Bijenkorf, deden de leerlingen, aan wier gezichten duidelijk af te lezen viel dat het voor hen een bijzondere dag was, in weinig onder voor gastheren in eigen restaurants.

Op het menu: een amuse van gamba in een krokant jasje, gravad lax met mosterd, zoetzure groentjes en mosterd-Hollandaise, twee bereidingen van kalf met rode wijn, pastinaak, gele wortel, grotchampignons en aardappel en als dessert: chocoladecake, toffee, bloedsinaasappel en meringue; dit alles begeleid met twee eenvoudige, maar heerlijke wijnen van het wijnhuis Vicente Gandia in het Spaanse Valencia, een blend van merseguera en sauvignon blanc en een samensmelting van bobal en cabernet sauvignon, allebei gesponsord door Oud Reuchlin & Boelen.

Alle inspanningen kwamen de leerlingen op een daverend applaus te staan. Grote waardering was er ook voor de vier initiatiefnemers: Bob America, Andy Croonenberg, Danny Keppels en Xavier Cortenraedt.   

Fotografie: Harry Heuts

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu