Home > Travel > Gevangen in een omgeving van luxe en historie

Gevangen in een omgeving van luxe en historie

Het is een zonnige vrijdagmiddag als we in Maastricht onze tassen in de auto gooien. We gaan vandaag op (mini-)vakantie naar Roermond. Hier gaan we een nacht overnachten in Hotel Het Arresthuis, een bijzondere locatie die ik al tig keren heb opgezocht en die heel hoog op mijn lijstje stond. Dit hotel is namelijk niet zomaar een slaapgelegenheid, maar een hotel met een verhaal.

Gevangenis

Het Arresthuis is gevestigd in een voormalige gevangenis (het arresthuis dus). Dit wordt direct kenbaar gemaakt als je vanaf de parkeerplaats, via de zijkant van het pand, het hotel inloopt: er staat hier een grote muurschildering van een in zwart-wit gestreept geklede boef op de muur.

Ontvangst met bubbels

Binnen worden we – met bubbels – ontvangen door een vriendelijke receptioniste. Zij checkt ons in en begeleidt ons naar onze ‘cel’. Hier komen geen handboeien of zo aan te pas, al zal dat ooit wel anders zijn geweest.

Zodra ik het cellenblok zie word ik enthousiast, het is echt prachtig hier. Het doet denken aan iedere gevangenisfilm of serie die ik ooit gezien heb. Ik probeer me in te beelden hoe het er hier ooit aan toe ging. Dat blijkt nogal moeilijk met al dat hippe design om me heen.

Onze kamer bestaat uit drie voormalige cellen. De kamer is voorzien van een open badkamer, een regendouche, een dubbele wasbak, een heerlijk groot bed en twee loungestoelen. Dit is een zogenaamde ‘Cachot Comfort’, ik ben benieuwd naar de luxere cachotten en suites!

Gevangenissfeer

Overal om ons heen zien we kleine subtiele herinneringen aan het feit dat we hier in een (voormalige) gevangenis zitten. Op ons kussen ligt een zakje met iets dat doet geloven dat er drugs in zitten (geen zorgen, het waren gewoon dropjes). De zeepjes in de badkamer hebben passende teksten erop, evenals de koffiekopjes. Het is door deze subtiele hints dat je weet dat het hier ooit een gevangenis was, aan de rest van de sfeer zal het in ieder geval niet liggen.

Roermond

Onze namiddag brengen we door in het centrum van Roermond. Roermond was tot voor kort geen plek waar ik snel een weekendje naartoe zou gaan. Tot voor mijn overnachting bij het Arresthuis kwam ik hier alleen voor de outlet. Een avondje (en ochtend) in de stad heeft mij evenwel doen beseffen dat dit eigenlijk een ontzettend leuke stad is. Er heerst hier een gezellige sfeer en je voelt de rijke historie. Op de Markt komen Jan en allemaal bij elkaar. Er liggen tal van gezellige restaurantjes. Ook aan de Roerkade ben je aan het juiste adres voor een hapje, een drankje en gezelligheid. Persoonlijk vind ik het altijd tof om gewoon ‘om me heen te kijken’, en dat kan hier prima. Kinderkopjes, historische gebouwen en bijpassende schilderingen en tegels. Authentiek hekwerk en chique ogende, prominente gebouwen. Wij kijken er onze ogen uit.

Van alle luxe voorzien

Na een heerlijke nacht slapen worden we op zaterdagochtend door subtiele zonnestralen gewekt. ‘Dat is nog eens lekker wakker worden’, denk ik. Ik duik even de gym in, want wil uiteraard alle faciliteiten geprobeerd hebben.

Je vindt de gym op de derde etage, waar de gymzaal ook ten tijde van de gevangenis gevestigd was. Aan de muur hangt wederom een grote foto van hoe het er hier vroeger uit zag. De gym is uitgerust met diverse fitness- en cardioapparaten en 24/7 toegankelijk voor hotelgasten. Op dezelfde etage ligt tevens een sauna die door alle hotelgasten gebruikt kan worden. Deze besluiten we ook even te testen.

Ontbijt

Na een ochtend vol ontspanning en inspanning sluiten wij ons aan bij het ontbijt. Dit wordt dagelijks geserveerd op de begane vloer. Er staat een uitgebreid buffet, bestaande uit diverse broodjes, zoetigheden, beleg, yoghurt, eitjes, groenten, muesli en sappen klaar. Tevens kun je van de menukaart gerechten bestellen, zoals een wentelteefje, een gepocheerd eitje of een wafel, indien gewenst met een glaasje bubbels erbij.

Wij maken eerst een rondje langs het buffet en delen later nog een wentelteefje. Met bubbels, uiteraard. Een heerlijke afsluiter van een heerlijke mini-vakantie in Midden-Limburg!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.