Home > Travel > Liens Travel > Getest: het enige vijfsterrenhotel van Limburg

Getest: het enige vijfsterrenhotel van Limburg

Auteur: Lien Verwimp

De aandachtige reisliefhebber is het vast niet ontgaan: Limburg mag sinds kort een eerste vijfsterrenhotel op zijn naam schrijven! Er staan, zowel in Nederlands Limburg als in Belgisch Limburg, heel wat aantrekkelijke namen op het palmares, maar het Kruisherenhotel is de eerste gelukkige die met dit prestigieuze kroontje gaat lopen. Een erg speciaal nieuwtje als je ’t mij vraagt, dus ik ging deze Maastrichtse parel (met plezier!) voor jullie testen.

Hieronder vijf redenen waarom het Kruisherenhotel die felbegeerde extra ster – naar mijn mening – dubbel en dik verdient.

 

  • Gastvrijheid met een grote G

Zeg nu zelf. Wat is er fijner dan ergens binnenkomen, je jas die vriendelijk aangenomen wordt, een vers sapje dat voor je klaarstaat en aangesproken worden met mevrouw. Love it J. ‘Zo gaat dat toch in elk hotel’, hoor ik je denken. Nee, in het Kruisherenhotel krijg je net dat tikkeltje meer. Want na je aankomst verloopt alles volledig in het tempo dat jij verkiest. De drukke businessman gaat meteen z’n kamer in, de luxetoerist verkent eerst de prachtige lobby met een glaasje bubbels in de hand. Het lijkt wel of de receptionisten meteen aanvoelen wat je nodig hebt. Zo beleefde ik dat ook, want ik bezocht het hotel nét op m’n verjaardagsnacht. En als dan dit op je staat te wachten in de kamer…

… dan weet je dat je goed zit!

 

  • Een plek met een verhaal

Wanneer je door het prachtige gebouw wandelt, kom je overal wel wat geschiedenis tegen. Stukjes tekst op de muur, goed bewaarde objecten her en der. In de 15e eeuw deed de kerk namelijk dienst als klooster voor de Orde van het Heilig Kruis (later Kruisheren genoemd).  Anno 2017 is het een prachtige renovatie geworden, uitgevoerd door de familie Oostwegel. Met respect voor de indeling van het klooster van toen, is het een erg stijlvolle omgeving geworden.

 

  • Decors om bij weg te dromen 

Een bezoek aan het Kruisherenhotel inspireert enorm op het vlak van interieur en stijl. Nergens ben ik ooit zo’n afgewogen mix tussen oud en nieuw tegengekomen. Ze spelen met kunst en design, en het leuke is dat ze daar in afwisselen. Je ene bezoek is dus het andere niet: er zal steeds íets veranderd zijn aan de stukken die aan de muur hangen.

 

Dat aspect komt ook in de kamers terug: elke ruimte is anders, met telkens een uniek gedicht en kunstwerk op de muur getekend. 

 

  • Verrassende details

Ooit al een openbaar toilet met een muur volledig in glas gezien?  Of een grote douche met twee – jawel, twéé – douchekoppen? I bet you didn’t J.  Als gast in het Kruisherenhotel word je op verschillende plekken aangenaam verrast.

En oh ja, mocht je je zorgen maken om dat eerste voorbeeld: het grote raam in de wc kijkt gelukkig maar in één richting naar buiten. Hierbij geen foto’s, dat mag je zelf gaan ontdekken!

 

  • … dat ontbijt!

Toegegeven: ik heb wéken uitgekeken naar het Kruisherenontbijt. Want zoals ik eerder al eens schreef, is de eerste maaltijd van de dag mijn absolute favoriet. En geloof me, ik ben er zeer kritisch op. Maar het ontbijt in het oude klooster krijgt een dikke 11/10. Gerookte zalm, ruime keuze aan charcuterie, knapperige granola en verse bessen… het was er allemaal. Voor eens (of ja, laat ons zeggen dat dit vaker gebeurt) switchte ik van of-of naar en-en. In zo’n setting kan je bijna niet anders, toch?!

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.